Laia Seró Moreno | Escola Petit Plançó | 19 de maig de 2017

La periodista Laia Seró Moreno, membre del col·lectiu d’acció periodística SomAtents, ha impartit una xerrada als alumnes de tercer d’ESO de l’Escola Petit Plançó avui, divendres 19 de maig.

— «Quina premsa llegiu?»

— «Molt poca… No trobem premsa amb què ens sentim identificats… A mi no m’agrada que algú de 30 anys o més em digui quins temes he de llegir…»

Durant una hora i quart, que va començar amb intervencions així de contundents, la periodista va intentar traslladar a l’alumnat la importància del dret a la informació, així com la responsabilitat social del periodista i també dels lectors, com ells. En aquest sentit, la ponent va dir –en més d’una ocasió– que el baix interès que demostren alguns joves pel periodisme és sobretot responsabilitat de la professió. Una professió que d’ençà de l’inici de la crisi s’està repensant i se n’estan construint alternatives als mitjans convencionals amb independència dels poders polítics i econòmics. Un ventall de mitjans que, malauradament, continuen donant poca rellevància als més petits.

Laia Seró i la trentena d’alumnes també van pensar temes que sovint la premsa no tracta i, per tant, obvia. Temes que els grans joves del Petit Plançó troben a faltar entre les planes dels diaris. I també van parlar sobre els darrers treballs de memòria històrica i política lingüística que ha seguit la periodista del col·lectiu SomAtents.