Roy Horovitz | Actor, director i dramaturg

Aquesta ha estat la meva segona visita a la Residència Faber.

L’any passat vaig poder venir només deu dies, i Francesc Serés va ser amable i em va deixar completar la meva estada aquest any.

Vaig pasar dues setmanes meravelloses i fructíferes: l’encantadora ciutat d’Olot, la vista impressionant, la càlida benvinguda a tot arreu, l’hotel Riu Fluvià amb les seves extraordinàries instal·lacions i personal i, per descomptat, els meus col·legues fascinants, super intel·ligents i amables.

I hi va haver un altre “valor afegit” a tota l’experiència. Aquesta vegada, a diferència de l’any passat, teníem un tema i un camp d’interès comuns que ens unien a tots: la religió.

Vam venir de diferents parts del món, des de diferents creences (sent l’únic home jueu, em vaig trobar celebrant Rosh Hashana, la nostra Nit de Cap d’Any, fent la tradicional immersió de poma a la mel, envoltada dels meus nous amics gentils: Tiina , Víctor i Pau…), parlant diferents llengües, menjant diferents coses (embotits per esmorzar? De debò? Em quedaré amb el iogurt i els cereals, gràcies!), però compartint la mateixa passió pel nostre treball.

Fora de la residència hi havia política, manifestacions, referèndum i molta tensió… A l’interior, vam crear un petit paradís propi, on es podia trobar la veritable convivència, el respecte mutu, l’humor, el coneixement, l’art i la bellesa.

Gràcies, bona gent de Faber i Happy New Year a tots nosaltres. Amén!