La primera estada de Faber ha arribat a la seva fi. Avui dilluns han marxat els últims residents que quedaven -Erga Netz i Angelina Polonskaia-, mentre que els altres -Anna Ballbona, Philip Hoare, Noufel Bouzeboudja, Jorge Galán, Satu Ekman- han anat marxant els dies anteriors a mesura que s’han acabat els períodes de residència acordats. Per ser els primers, per acompanyar-nos en aquestes setmanes inicials d’assaig, per la seva bona predisposició i entusiasme, no podem més que agrair-los públicament a través d’aquest blog la seva presència a Faber.

Han estat quatre setmanes de convivència intensa, d’atenció als mitjans, d’implicació en l’activitat de la residència i de la ciutat, de coneixença del territori, i de feina, és clar. Tots els residents van venir a Faber amb un projecte concret que volien desenvolupar, i tots ells han aconseguit, en les seves pròpies paraules, enriquir el seu propi treball gràcies al pas per la residència i a la interacció amb els companys de període.

Però els residents no només han viscut immersos en el seu treball i en la convivència amb els altres estadants. Un dels trets distintius de Faber és que demana als seus residents un retorn a la societat, i en aquest cas, més enllà de les activitats que s’han pogut organitzar, els residents han actuat com a ambaixadors del projecte, atenent generosament els nombrosos mitjans que s’han acostat aquests dies fins a Olot per entrevistar-los: ràdio, televisió i premsa escrita han volgut conèixer de ben a prop l’experiència de treballar en la primera residència interdisciplinar de vocació internacional de Catalunya.

A més de treballar en els seus projectes personals i d’atendre els mitjans, els nostres residents encara han tingut temps de conèixer el territori que els ha acollit aquestes setmanes, recorrent la comarca i la mateixa ciutat d’Olot, uns amb passejades matinals, d’altres corrent i d’altres amb visites organitzades des de Faber, com la que il·lustra aquest text, amb fotografia de la traductora finesa Satu Ekman.

Erga, Noufel, Satu, Philip, Anna, Angelina i Jorge: avui us diem adéu definitivament, però estem segurs que ens tornarem a trobar ben aviat. Moltes gràcies per tot i molta sort!