Félix Mathieu | Doctorand de Ciències Polítiques

He participat en la residència temàtica de Faber sobre Filosofia Política de març-abril de 2019. He gaudit de la meva estada de dues setmanes a molts nivells. La Residència Faber a Olot està situada en un entorn magnífic i inspirador per escriure i desenvolupar noves idees. L’espai de treball està ben equipat i el personal de Faber s’assegura que els residents tinguin tot el que necessiten. Crec que Francesc Serés i el seu equip han aconseguit trobar la millor fórmula per a aquest tipus de programa de residència.

El fet d’haver compartit la meva estada amb altres col·legues que treballen en temes similars, però diferents, m’ha proporcionat una aportació inestimable. Tant les discussions informals durant l’esmorzar o el sopar com les més formals durant el seminari sobre Legitimitat i Processos d’Autodeterminació han contribuït en gran mesura a la meva experiència.

En particular, durant la meva estada he completat una versió preliminar d’un article d’investigació: Fragile Nations, Legitimacy and Processes of Self-determination: The Case of Catalonia. També he treballat en el marc teòric i analític de la meva tesi doctoral en curs, que se centra en un estudi comparatiu que analitza l’evolució de les relacions de poder entre les nacions minoritàries i l’Estat sobirà en el qual evolucionen.

Olot és un lloc meravellós per sortir a córrer durant el dia, o per descobrir els pobles dels voltants en bicicleta. Per aquestes raons i per moltes altres, crec que Faber és un dels líders en proporcionar un entorn tan inspirador per a la trobada amb nous col·legues i idees.