Ahmad Alhaj | Realitzador i comissari

No només el temps pot construir una amistat, sinó també aquest tipus d’experiències en les que toquem els estels.

Venint a Olot (Catalunya), cada un de nosaltres ve a treballar en el seu projecte personal durant un parell de dies o setmanes i té el desig de compartir i escoltar, i això ha donat a aquesta residència un doble valor en el context del significat exacte de projecte personal que vol dir per mi que ha existit per ser compartit!

He treballat, durant la meva estada a la residència, en el guió del primer llargmetratge (100 KG of sadness and wind ‘100 KG de tristesa i vent’) on estaré davant i darrere la càmera per explicar la meva pròpia història a través del meu cos actual, quan estic desafiant moltes qüestions com la subjectivitat i l’objectivitat, la privacitat i el públic, la creativitat i l’originalitat, la dictadura i la llibertat, l’amor i la llar. Així que quan la residència Faber em dona l’oportunitat d’estar a prop de mi mateix per escriure, observar, meditar, llegir i compartir les meves idees i els meus voluntats amb experts, acadèmics, doctors, activistes culturals, artistes i éssers humans reals, això té un significat per mi (la bona vida o la vida feliç).

Posaré en el crèdit de la pel·lícula quan estigui acabada, que no s’hagués fet sense el Reconeixement, l’amor i l’estima de la residència Faber. M’encantaria també exhibir la pel·lícula aquí a Olot quan estigui acabada.

Gràcies a tots vostès Fabers: Gavina, Pepa, Pau… cadascun de vosaltres, això s’aprecia molt. Gràcies també a l’equip de l’Hotel Riu Fluvià, que han estat tan amables amb nosaltres.

També agraeixo tots els debats, menjars, idees i presentacions que tinc amb tots els residents.

Abraçades carinyoses a tots!