Candidats

Qui pot presentar candidatura?

El perfil de residents que busquem és de persones que necessitin un espai i un temps de treball productiu, persones que tinguin ganes de compartir el seu projecte amb els altres residents i de crear una comunitat amable i solidària. 

Faber és una residència oberta a tot tipus de disciplines relacionades amb les arts, les ciències i les humanitats. Per tant, hi poden venir escriptors, traductors, guionistes, dramaturgs, actors, músics, cineastes, fotògrafs, artistes, crítics, historiadors, filòsofs, sociòlegs, antropòlegs, periodistes, científics, investigadors, biòlegs, ecòlegs, economistes, advocats i tota mena de professionals (o grups, institucions, empreses, associacions o entitats) de qualsevol activitat i de qualsevol part del món:

a) Que estiguin treballant en algun projecte relacionat amb alguna de les estades temàtiques.

b) Que vulguin venir a treballar en els seus projectes uns dies fora de les dates en què hi ha estades temàtiques. És a dir, a fer una residència individual.

Si convé, un cop s’hagi seleccionat el candidat (o grup de candidats), la residència facilitarà una invitació per obtenir els visats.

Què oferim?

A Faber t’oferim la possibilitat de venir a treballar durant uns dies (entre una i tres setmanes) en el teu projecte personal i, en cas que vinguis a una estada temàtica, intercanviar experiències amb els altres residents.

Oferim unes condicions i un ambient de treball òptims:

a) Habitacions àmplies amb punt d’accés Wi-Fi, condicionades per treballar-hi còmodament.

b) Espais comuns dins i fora de l’hotel on podràs intercanviar experiències amb els altres residents, el públic i les institucions.

c) Un espai compartit entre els residents i l’equip de Faber. Aquest espai inclou:

– Dos ordinadors (un Mac i un PC) i dues impressores.
– Cuina equipada. També hi ha microones, rentaplats, rentadora i assecadora.
– Sala d’estar i menjador.
– Quatre bicicletes elèctriques.

d) Allotjament i règim de mitja pensió (esmorzar i sopar).

Preguntes freqüents

Per a residents

Quin tipus d’activitats es fan a Faber?
Faber és una institució de servei. Es demanarà als residents que facin activitats relacionades amb el seu projecte de treball o amb algun dels camps del coneixement que es cregui que poden ser d’interès. Aquestes activitats es poden fer en qualsevol indret de Catalunya. Els residents hauran de tenir certa flexibilitat per adaptar les activitats a públics diversos. En cap cas, les activitats seran remunerades.
En quines llengües puc enviar els documents?
En català, castellà, anglès i francès.
On arribo?
Com indiquem en les instruccions d’arribada que us enviarem si heu estat seleccionats, a l’estació d’autobusos. És a 15 minuts de l’hotel Riu Fluvià. Hi haurà algú esperant-vos-hi.
He de pagar alguna cosa?
No heu de pagar res per venir a Faber si hi heu estat invitats. L’únic que no cobreix la residència durant la vostra estada és el desplaçament fins a Olot, l’assegurança mèdica, obligatòria, i l’àpat de migdia. No obstant això, hi ha una cuina a la vostra disposició.
El menjar
Faber té en compte el menjar vegetarià. És possible que no sigui possible un menú completament vegà en el règim de resident. No disposem de menjar caixer. Tanmateix, hi ha una cuina a la vostra disposició.
La neteja
La neteja de les habitacions, així com la de l’espai comú, la fa el personal de l’hotel. Els plats i els estris que es facin servir a la cuina comuna i els electrodomèstics els ha de rentar el resident que els hagi fet servir.
I la roba?
Faber posa a la seva disposició llençols i tovalloles. Teniu una rentadora i una assecadora. No hi ha servei de bugaderia.
Puc fer sortides a altres llocs?
Depèn. La residència és un espai de treball, no un camp base. Entenem que hi ha sortides de treball i també d’atenció a les institucions de referència, si aquest és el cas, però en general, les estades són per fer-les a Faber. Entenem també que som en una àrea turística, amb moltes possibilitats. Si ho desitgeu, us podem enviar enllaços de serveis per saber què podeu fer abans i després del període de residència.
Puc portar-hi gent, a l’habitació?
No, l’ús de les instal·lacions de la residència, si no hi ha un permís previ, està restringit als residents.
Quins horaris de treball tinc?
No hi ha horaris de treball, cada resident es pot organitzar el dia com cregui convenient. L’únic límit és el respecte al descans dels residents i de la resta de clients de l’hotel.
Puc anar a treballar fora de l’hotel?
Sí, és clar. Hi ha paratges als encontorns de l’hotel que permeten llegir, estudiar i escriure. També biblioteques i altres institucions que poden acollir els residents.
Si em poso malalt, què passa?
Els residents que pertanyen a la Unió Europea tenen un conveni amb la sanitat catalana. No obstant això, és preferible que tinguin una assegurança de salut privada, indispensable en el cas dels residents no comunitaris. Els residents han d’enviar la pòlissa al personal de la residència.

Per a no residents

Sóc un professional i vull venir a parlar amb un resident per motius de treball.
Faber és oberta a tot tipus de professionals, artistes, gestors que estiguin interessats en algun resident, o en les activitats que es promouen. No obstant això, l’acceptació dependrà de l’adequació de la proposta, de la disponibilitat dels residents i de l’agenda de la residència.
Treballo en una institució o represento una institució, una organització o una empresa i volem que un dels vostres residents faci una activitat amb nosaltres. Què he de fer?
Posar-se en contacte amb nosaltres via web. Valorarem la seva petició.

Presentar candidatura

Per presentar la vostra candidatura cal que ompliu aquest formulari i adjunteu els següents documents:

Podeu utilitzar el català, el castellà, l’anglès i el francès.

Abans d’enviar els documents per sol·licitar un lloc a Faber, llegiu les normes de la residència. S’entén que, en el moment de presentar la sol·licitud, vostè accepta les normes de la residència, per això és important que les llegiu.

  • PER A RESIDÈNCIES TEMÀTIQUES:
   • Una carta de presentació (1 pàgina)
   • El projecte que es vol desenvolupar a la residència (2 pàgines)
   • Una proposta de dues activitats en què el resident pugui participar durant l’estada (1 pàgina)
   • Currículum Vitae (2 pàgines)
   *Si sou un grup de persones la proposta d’activitats ha de ser de 3 pàgines.
   PER A RESIDÈNCIES INDIVIDUALS:
   • Les dates per a la residència individual les oferirà Faber
   • Carta de presentació explicant el projecte en el qual treballaries durant la teva estada a Faber (2 pàgines)
   • Una proposta de dues activitats en què el resident pugui participar durant l’estada (1 pàgina)
   • Currículum Vitae (2 pàgines)
  • Deixeu anar els fitxers aquí o
  • Concedeixo a la RESIDÈNCIA FABER, representants i treballadors, el dret a fer fotografies de mi i de la possibilitat de ser gravada amb càmera de vídeo. Autoritzo a la RESIDÈNCIA FABER l’ús, publicació i exposició en forma d’empresa i/o electrònica. Acepto que la RESIDÈNCIA FABER pugui utilitzar les fotografies i gravacions de vídeo de mi amb el meu nom i per a qualsevol propòsit legal, que inclou per exemple, propostes com publicitat, il·lustració o contingut web. Si vostè ho autoritza, les seves fotografíes poden servir per la nostra web de la Residència Faber, documentació interna de la Residència Faber o a les xarxes socials de Faber (facebook, twitter, instagram). A més, si organitzem una conferència de premsa, els mitjans de comunicació poden prendre fotos i vídeos.