Candidats

Vols ser resident a Faber?
Vols venir a Faber a treballar el teu projecte personal?
Consulta el calendari, llegeix les condicions que t’expliquem tot seguit i presenta la teva candidatura.

Calendari

Faber ofereix diverses estades al llarg de l’any, algunes de les quals són temàtiques. Les properes estades són les següents:

Feminisme

23 oct – 27 nov 2017

Creences religioses

12 set – 16 oct 2017

Nou periodisme

15 maig – 30 maig 2017

Dansa

12 mar – 10 abr 2017

Matemàtiques

27 feb – 2 mar 2017

Humanitats

15 gen – 11 feb 2017

Què oferim?

Faber ofereix la possibilitat de fer estades de treball i d’intercanvi a creadors, investigadors i professionals de qualsevol tipus de disciplina, científics, investigadors, humanistes, escriptors, músics, artistes i professionals diversos.

Els residents tenen unes condicions de treball òptimes i un ambient que acompanya els seus projectes.

Faber disposa d’habitacions àmplies amb connexió innalàmbrica, condicionades per treballar còmodament; també d’espais comuns on els residents poden intercanviar experiències entre si, amb el públic i amb les institucions.

La residència és un espai obert a persones d’arreu del món.

Faber es fa càrrec de la manutenció dels residents i els ofereix allotjament, un règim de mitja pensió (esmorzar i sopar) i una cuina equipada perquè, si així ho volen, puguin preparar-se l’àpat de migdia. Faber no es fa càrrec de les despeses del viatge i no ofereix un per diem.

Qui pot accedir a la residència?

Faber és una residència oberta a tot tipus de disciplines relacionades amb l’art, la ciència i les humanitats. Escriptors, traductors, guionistes, dramaturgs, actors, músics, cineastes, fotògrafs, artistes, crítics, historiadors, filòsofs, sociòlegs, antropòlegs, periodistes, científics, investigadors, biòlegs, ecòlegs, economistes, advocats i tota mena de professionals de qualsevol activitat que estiguin treballant en el camp de la cultura.

Els candidats han de presentar, en format word, en català, castellà, anglès o francès:

. Carta de presentació (una pàgina)
. Currículum vitae (dues pàgines)
. Projecte que es desenvoluparà durant el període de residència (tres pàgines)
. Proposta de dues activitats (conferències, seminaris, taller) en què el resident pugui participar durant l’estada (una pàgina)

També poden fer propostes de residents i grups institucions, empreses, associacions i altres entitats. En aquest cas es necessita, a més, un projecte global on constin les activitats que es proposen (tres pàgines).

Si cal, un cop s’hagi seleccionat el candidat, la residència facilitarà una invitació per obtenir els visats.

Preguntes Freqüents

Per a residents

Quin tipus d’activitats es fan a Faber?
Faber és una institució de servei. Es demanarà als residents que facin activitats relacionades amb el seu projecte de treball o amb algun dels camps del coneixement que es cregui que poden ser d’interès. Aquestes activitats es poden fer en qualsevol indret de Catalunya. Els residents hauran de tenir certa flexibilitat per adaptar les activitats a públics diversos. En cap cas, les activitats seran remunerades.
En quines llengües puc enviar els documents?
En català, castellà, anglès i francès.
On arribo?
Com indiquem en les instruccions d’arribada que us enviarem si heu estat seleccionats, a l’estació d’autobusos. És a 15 minuts de l’hotel Riu Fluvià. Hi haurà algú esperant-vos-hi.
He de pagar alguna cosa?
No heu de pagar res per venir a Faber si hi heu estat invitats. L’únic que no cobreix la residència durant la vostra estada és el desplaçament fins a Olot, l’assegurança mèdica, obligatòria, i l’àpat de migdia. No obstant això, hi ha una cuina a la vostra disposició.
El menjar
Faber té en compte el menjar vegetarià. És possible que no sigui possible un menú completament vegà en el règim de resident. No disposem de menjar caixer. Tanmateix, hi ha una cuina a la vostra disposició.
La neteja
La neteja de les habitacions, així com la de l’espai comú, la fa el personal de l’hotel. Els plats i els estris que es facin servir a la cuina comuna i els electrodomèstics els ha de rentar el resident que els hagi fet servir.
I la roba?
Faber posa a la seva disposició llençols i tovalloles. Teniu una rentadora i una assecadora. No hi ha servei de bugaderia.
Puc fer sortides a altres llocs?
Depèn. La residència és un espai de treball, no un camp base. Entenem que hi ha sortides de treball i també d’atenció a les institucions de referència, si aquest és el cas, però en general, les estades són per fer-les a Faber. Entenem també que som en una àrea turística, amb moltes possibilitats. Si ho desitgeu, us podem enviar enllaços de serveis per saber què podeu fer abans i després del període de residència.
Puc portar-hi gent, a l’habitació?
No, l’ús de les instal·lacions de la residència, si no hi ha un permís previ, està restringit als residents.
Quins horaris de treball tinc?
No hi ha horaris de treball, cada resident es pot organitzar el dia com cregui convenient. L’únic límit és el respecte al descans dels residents i de la resta de clients de l’hotel.
Puc anar a treballar fora de l’hotel?
Sí, és clar. Hi ha paratges als encontorns de l’hotel que permeten llegir, estudiar i escriure. També biblioteques i altres institucions que poden acollir els residents.
Si em poso malalt, què passa?
Els residents que pertanyen a la Unió Europea tenen un conveni amb la sanitat catalana. No obstant això, és preferible que tinguin una assegurança de salut privada, indispensable en el cas dels residents no comunitaris. Els residents han d’enviar la pòlissa al personal de la residència.

Per a no residents

Sóc un professional i vull venir a parlar amb un resident per motius de treball.
Faber és oberta a tot tipus de professionals, artistes, gestors que estiguin interessats en algun resident, o en les activitats que es promouen. No obstant això, l’acceptació dependrà de l’adequació de la proposta, de la disponibilitat dels residents i de l’agenda de la residència.
Treballo en una institució o represento una institució, una organització o una empresa i volem que un dels vostres residents faci una activitat amb nosaltres. Què he de fer?
Posar-se en contacte amb nosaltres via web. Valorarem la seva petició.

Presenta candidatura

Per presentar la vostra candidatura cal que ompliu aquest formulari i adjunteu els següents documents:

  • Una carta de presentació (una pàgina)
  • El projecte que es vol desenvolupar a la residència (tres pàgines)
  • Una proposta de 2 activitats en què el resident pugui participar durant l’estada (una pàgina)
  • Un currículum (dues pàgines)

Podeu utilitzar el català, el castellà, l’anglès i el francès.

  • Deixeu anar els fitxers aquí o