Clara Nubiola | Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot | 15 de gener de 2018

Des de l’Escola d’Art d’Olot, aprofitant la meva estada a la Residència Faber, em van convidar a presentar la meva feina davant dels estudiants d’Il·lustració i Mural i fer un petit taller de dibuix al carrer.

La xerrada, que vaig titular “Cartografies il·lustrades. El dibuix com a eina de pensament crític”, tenia com a objectiu no només presentar els meus projectes i la meva relació amb el dibuix, sinó posar l’atenció en el dibuix com a eina per mirar, qüestionar, analitzar, narrar l’entorn que ens envolta. A partir dels meus projectes vaig explicar-los com d’una manera casual el dibuix ha esdevingut el meu millor aliat per parlar del que a mi més m’interessa: el territori, la ciutat, l’urbanisme. Després de la conferència vam sortir a fer un passeig per la ciutat, explorant el dibuix al carrer, els tempos, la pèrdua i la narració. Una molt bona experiència, espero que per tots.