Dennis Kim-Prieto | Bibliotecari de referència, Facultat de Dret de Rutgers

Com a acadèmic, he tingut la sort de presentar el meu treball en una varietat d’escenaris al voltant del món: l’Haia, Barcelona, ​​Honolulú, i molts llocs al voltant dels Estats Units també. He assistit a un bon nombre de conferències i tallers a Europa, Amèrica del Nord i Corea del Sud, i he vingut a gaudir de l’intercanvi d’idees i pensaments com una de les principals recompenses de treballar en el món acadèmic.

La Residència Faber és veritablement única, i increïblement inspiradora; destacant-se entre tots aquests esdeveniments. En primer lloc, la naturalesa interdisciplinària de la Residència Faber la fa extraordinàriament útil; els acadèmics, igual que altres professionals, tendeixen a tancar-se en camps d’interès i treball cada vegada més estrets. Les converses que vaig tenir a Faber em van fer pensar més enllà de la meva petita i estreta “caixa d’idees”, i considerar noves maneres d’enfocar el meu treball d’alfabetització en informació en l’educació de la investigació jurídica.

A més, aquestes converses van revelar poc a poc temes i temes que tornarien a aparèixer, com a motius, en la programació. Des del primer dia, vam tenir converses sobre les implicacions de la tecnologia en l’accés a la informació que van presagiar i es van fer ressò de la meva presentació a la Residència, i van presagiar i es van fer ressò d’altres presentacions també. En la majoria dels esdeveniments acadèmics, les presentacions són el focus dels esdeveniments; aquí les nostres converses van fer de les presentacions una extensió del nostre col·loqui. Això es deu a l’enfocament de la Residència en la diversitat de disciplina, gènere i origen nacional, és clar; però també crec que una funció de la molt enginyosa decisió de Francesc de fer la Residència menys programàtica, en lloc de més. És la combinació de la naturalesa interdisciplinària de la Residència amb la llibertat que permet als residents que aquestes converses floreixin, naturalment, com els vessants que envolten el lloc.

De fet, l’escenari és més que idíl·lic. El luxós espai que ofereix l’Hotel Riu Fluvià només es pot comparar amb les impressionants vistes que es troben just fora de les habitacions. El paisatge canvia visiblement minut a minut, a mesura que els núvols entren rodant sobre l’entorn volcànic, i les brillants granges al costat de l’hotel brillen i brillen a mesura que la llum del sol s’assenta a través dels camps oberts. El menjar és cuina gurmet catalana, i quan no parlàvem de la nostra feina, estàvem delirant sobre els nostres sopars. L’hotel és increïblement còmode, i el personal és extraordinàriament amable. Francesc, Gavina i Pau tracten els estudiosos d’una manera amb la qual la majoria de nosaltres només hem somiat. El seu treball, i la Residència Faber, és una veritable inspiració per a estudiosos i treballadors intel·lectuals.