Raisa Jurva | Investigadora en Estudis de Gènere

Durant la residència, vaig treballar en la meva investigació doctoral sobre les experiències de les dones en l’etapa de la maduresa que tenen relacions amb homes més joves. M’interessa entendre els embolics de poder, les emocions i les convencions de gènere en el context de les relacions heterosexuals. He d’admetre que quan vaig saber de Faber, la idea de passar un descans de la foscor de novembre a Tampere (Finlàndia) durant tres setmanes a Catalunya, em va ser molt atractiva. No obstant això, no va ser només el sol que va donar al meu treball un impuls durant la residència. Tot i que les residents treballaven en diferents temes, totes teníem interès en les perspectives feministes i hi havia moltes oportunitats per generar debats informals, que solien tenir lloc abans o durant el sopar. A més, la jornada de portes obertes que va organitzar Faber va servir com a plataforma per presentar la nostra tasca en curs, i realment em va agradar.

Faber es troba al petit poble d’Olot, que ofereix bones oportunitats per gaudir de la natura. Els boscos i els parcs que hi ha a prop són ideals per fer un descans de l’escriptura i és fàcil anar passejant pel riu que travessa la ciutat. A més, no puc restar importància al fet de sentir-me alliberada de les tasques domèstiques, com la cuina i la neteja, per un temps, la qual cosa em va permetre de concentrar-me totalment en el meu treball. Vaig treballar autònomament a Faber i no vaig pas necessitar pràcticament assistència del personal, però sempre estaven disponibles, la qual cosa va crear un entorn de suport.

Vaig deixar Faber en un estat d’inspiració i les discussions amb les altres residents em van proporcionar pensaments per molt de temps.