Fotografia de Lior Lazarof

Els tres components del Colectivo Lamajara, Daniel Rosado, Paloma Hurtado i Reinaldo Ribeiro, han fet estada a Faber durant un mes per treballar en un projecte que es representarà el 22 d’abril a Olot en el marc del festival Sismògraf: Dispositivo LABranza, i en el qual els acompanyaran una trentena de voluntaris. Ja fa més d’un any que Lamajara treballa en aquest projecte coreogràfic inspirat en els moviments que fan els pagesos quan treballen cavant, llaurant, sembrant, fangant, recol·lectant… Aquests moviments s’acompanyen d’uns bastons de fusta que simbolitzen qualsevol tipus d’eina del camp.

El projecte té un triple vessant: el social, a partir del contacte directe amb la gent de la comarca; l’educatiu, amb el desenvolupament de la seva pròpia tècnica i els tallers, i l’artística, amb la creació d’una peça o dispositiu coreogràfic per a tres o més ballarins.

Amb aquest espectacle ha nascut, a més, l’Ona expansiva, un projecte de col·laboració entre el Sismògraf i els pobles de la Garrotxa a través del qual Dispositivo Labranza s’ha pogut veure en petit format a Besalú, a les Planes d’Hostoles i a la Vall d’en Bas. Paral·lelament, el 30 d’abril el Colectivo Lamajara portarà el mateix projecte a Mataró.