Fins a 17 dones passen aquests dies per la Residència Faber per debatre al voltant del feminisme. Vénen de països tan diversos com Canadà, Perú, Irlanda, Estats Units, Finlàndia, Ucraïna i Suècia, a més de Catalunya i l’Estat espanyol. Entre les residents destaquen l’escriptora Patricia de Souza, la filòsofa Erika Rounakoski, la investigadora en estudis de gènere Raisa Jurva, o la sexòloga i pedagoga Fina Sanz.

A part de treballar en els respectius projectes, fins al 17 de novembre s’organitzaran diverses activitats obertes a tothom al voltant del feminisme i la igualtat entre homes i dones. Aquest dijous, Fina Sanz presentarà el seu llibre El buentrato como proyecto de vida, a les 19 h a Can Trincheria. Divendres, la residència Faber tindrà les portes obertes perquè tothom qui ho vulgui pugui parlar amb les residents i conèixer en què estan treballant. Dissabte, a les 11 h, la periodista Marta Roqueta dirigirà un taller sobre representacions de gènere, raça i diversitat en la cultura popular. Dimarts de la setmana que ve, Patricia de Souza pronunciarà una xerrada a Can Trincheria per parlar sobre com es representen les dones a ella mateixa. A més, el diumenge dia 12 de novembre hi haurà una nova jornada de portes obertes a Faber.

Marta Roqueta considera un privilegi enorme “compartir reflexions amb professionals d’arreu del món especialitzades en gènere” i transmetre-les a la població. En la mateixa línia, Kate Good, estudiant de doctorat als EUA, destaca la oportunitat que li dona Faber per compartir els seus coneixements com a investigadora amb el públic en general.

Pel director de Faber, Francesc Serés, el model de la residència és únic i “està resultant un model d’èxit” ja que hi ha molt poques residències del món que ofereixin estades temàtiques com es fa a Faber. El regidor de Cultura, Pep Berga, destaca que aquest és un projecte que dona dimensió internacional a la ciutat d’Olot i també a Catalunya.

Un cop acabi l’estada sobre feminismes, la propera residència serà al gener i tractarà sobre l’urbanisme i els models de ciutat.

 

Data de publicació: 31-10-2017

Olot Cultura Blog