Durant gairebé un mes, 18 dones residiran a l’equipament garrotxí per estudiar, analitzar i escriure sobre qüestions de gènere. Algunes de les residents han programat conferències i xerrades a la comarca, on es podran conèixer els seus treballs. Es tracta de la segona residència d’un nou curs de Faber iniciat el passat mes d’octubre.

Escriptores, estudiants, investigadores, educadores, filòsofes o poetes conviuran durant un mes a la Residència Faber d’Olot. 18 dones que desenvoluparan treballs i projectes relacionats amb el feminisme. Vingudes d’arreu del món, les residents s’estaran a Olot fins al 17 de novembre. Segons el director de la Residència Faber, Francesc Serés, es tracta “del període més important” que ha acollit l’equipament.

La gairebé vintena de residents que conviuran a Faber fins a mitjans de novembre tractaran temes molt variats sota el paraigua de feminisme. Un exemple és Marta Roqueta, periodista catalana que dirigeix el portal zena.cat, on es desenvolupen anàlisis de la cultura popular en clau de gènere. Segons explica Roqueta, ha vingut a Olot per replantejar el seu projecte: “Vaig pensar que un temps a Faber m’aniria bé pel fet d’estar en cotnacte amb persones que estudien qüestions de gènere d’altres llocs del món”.

Aquest serà el segon període del nou curs de Faber que va començar el passat mes d’octubre amb una residència dedicada a les creences religioses. En el període actual, també s’han programat conferències i presentacions perquè els projectes i treballs puguin donar-se conèixer a la població. Paral·lelament, el feminisme també entrarà a les escoles i instituts de la Garrotxa amb visites de les residents a les aules.

Pau Masó

Data de publicació: 2-11-2017

Ràdio Olot