Esmeralda Berbel | Escriptora i professora d’Escriptura Creativa

És la primera vegada que tinc una experiència així, ser cuidada, ben atesa, i reconeguda en la importància de la meva feina, tot aquest luxe en un paratge preciós, Olot, en un hotel tranquil en el qual hi ha la residència Faber. Les persones que hi ha al càrrec de la residencia (Pau, Gavina i Francesc) són de tal amabilitat que costa acceptar i creure que t’han regalat cinc o set dies d’estada al paradís.

Vaig arribar a la residència un dilluns i vaig estar escrivint matí i tarda, durant cinc dies, una estada curta però que vaig aprofitar al màxim perquè era tot el que havia de fer. T’aixeques i hi ha al teu abast un bufet d’esmorzar, inclòs en el regal de l’estada, esmorzes com una reina, camines pel bosc, et banyes a la piscina —glaçada a l’hivern—, passeges per l’entorn o pel poble, que està a deu minuts a peu, et submergeixes a l’habitació i continues fins a l’hora de dinar. En aquests espais de descans he conegut i compartit amb els meus companys, els que en aquests moments també eren a la residència individual: molt enriquidor per a mi poder comentar el procés, els dubtes i fins i tot llegir-nos alguns fragments. A la tarda tornava a escriure fins a les 20 h, que ja es podia baixar a sopar. El sopar forma part del regal: exquisit, de luxe.

Jo repetiria cada dos mesos, aquest regal queda per sempre en mi, i m’ha fet recordar la importància de buscar més temps per poder dedicar-me de ple al nou projecte que estic creant.

Moltíssimes gràcies.