En el segon període del 2016, que es va iniciar el 24 d’octubre, es van rebre fins a nou residents, vinculats a àrees com ara la traducció (la traductora finesa Kristiina Drews i la periodista i traductora catalana Valèria Gaillard), la narrativa (l’escriptor i periodista de la Cabília Salem Zenia i l’escriptor i professor escocès David Manderson), l’assaig polític (l’historiador, escriptor i professor gal·lès Andrew Dowling), la dramatúrgia (els dramaturgs Llàtzer Garcia, català, i Roy Horovitz, israelià), la memòria (l’escriptora catalana Marta Marín Dòmine) i l’assaig artístic (l’escriptor cubà Iván de la Nuez). En aquest segon període, si bé l’atenció als mitjans encara va ser destacable, els residents es van poder implicar més en activitats públiques, com ara la conversa entre els historiadors Andrew Dowling i Jaume Claret sobre el procés sobiranista català; la xerrada de David Manderson sobre la situació sociopolítica a Escòcia, la de Kristiina Drews sobre els trucs i les trampes la traducció literària o la d’Iván de la Nuez al voltant de l’arribada de Donald Trump a la presidència d’Estats Units. Faber també va impulsar altres activitats per a col·lectius específics, com ara la visita de la traductora i periodista Valèria Gaillard a l’Institut Bosc de la Coma o la reunió de bibliotecaris per debatre sobre el projecte Bibliowikis.

A banda dels períodes de residència i de les activitats protagonitzades pels mateixos residents, des de Faber s’han propiciat nombroses trobades amb associacions i organismes d’àmbits molt diversos per tal d’explicar el projecte i de buscar vies de col·laboració. Més enllà del treball amb els tècnics d’educació, cultura, acció social i promoció econòmica de la ciutat d’Olot, s’han concertat reunions amb representants d’entitats com ara On Són les Dones?, Amical Wikimedia, Fundació RCR Bunka, Arcàdia Editorial, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana o la Filmoteca de Catalunya, entre moltes altres.

Evidentment, el treball del 2016 ha servit també per posar les bases del que serà el 2017, quan es preveu que Faber comenci a avançar d’una manera més consolidada. Per això, s’han planificat els quatre períodes inicials que constituiran el gruix de l’activitat de l’any vinent, i se n’han esbossat d’altres que s’acabaran de concretar en els propers mesos.