Després dels dos períodes de residència amb els quals s’encetava l’activitat a Faber durant el darrer trimestre de 2016, una nova tongada de residents s’hi instal·larà entre el 15 de gener i l’11 de febrer de 2017. En aquesta ocasió, Faber acollirà un total d’onze residents de diverses nacionalitats (Catalunya, els Estats Units, França, el Canadà, Rússia…), que treballaran en projectes relacionats amb diverses branques del món de les lletres: narrativa (Alisa Ganieva, Allan Cameron, Jakuta Alikavazovic i Lila Azam), traducció (Marina Espasa), dramatúrgia (Pol Pelletier i Àngels Bassas), assaig artístic (Etienne Rouziès), recerca (Neus Penalba), assaig literari (Valèrie Miles) i continguts digitals (Àlex Hinojo).

Si bé aquest tercer període de residència s’allarga entre el 15 de gener i l’11 de febrer, el temps d’estada de cada resident oscil·la entre una i quatre setmanes. Els residents que treballaran a Faber durant quatre setmanes completes són l’escriptora i editora Valerie Miles, que es dedicarà a escriure la seva tesi sobre Roberto Bolaño i peces d’assaig per a revistes i suplements literaris; la dramaturga, actriu i directora de teatre Pol Pelletier, que enllestirà per a la seva pròxima publicació set peces teatrals que ja s’han representat a teatres del Quebec; Alisa Ganieva, escriptora, que té un projecte de narrativa breu al voltant de la vida actual a Rússia, i  Neus Penalba, professora i investigadora que està escrivint una tesi doctoral sobre La mort i la primavera de Mercè Rodoreda.

Amb estades més curtes, treballaran a Faber també a partir del 15 de gener Àlex Hinojo (fins al 22 de gener), gestor cultural especialitzat en divulgació cultural a la xarxa mitjançant plataformes obertes, especialment la Viquipèdia, i Etienne Rouziès (fins al 29 de gener), escriptor, historiador i bibliotecari que desenvoluparà un projecte basat en les seves passejades per Olot.

Posteriorment, entre el 22 i el 29 de gener residiran a Faber Àngels Bassas, actriu i escriptora, que es dedicarà a dos projectes simultanis: una novel·la i una peça teatral, i Marina Espasa, escriptora, traductora i crítica literària que està enllestint la traducció i el pròleg de Walking, d’H. D. Thoreau. El mateix 29 arriba Allan Cameron, escriptor, traductor i editor, que treballarà en la seva novel·la Cinico. Travels with a Good Professor at the time of the Scottish Referendum durant dues setmanes d’estada. Finalment, el 4 de febrer arribaran Lila Azam, que està acabant una novel·la parcialment ambientada a la Catalunya del segle IX, i Jakuta Alikavazovic, que treballarà en un conjunt de microficcions sobre la desorientació i la descoberta que se sent com a viatger, o com a emigrant. Totes dues escriptores residiran a Faber fins a la fi del període.

A banda de dedicar-se a desenvolupar el seu projecte concret, els residents de Faber també destinaran part del seu temps a dur a terme activitats de retorn al territori. Ja hi ha prevista la participació d’Alisa Ganieva al festival Kosmopolis, a més d’un conjunt de xerrades sobre la Viquipèdia, el periodisme cultural, Nabokov i l’amor, Mercè Rodoreda, Roberto Bolaño i d’altres que s’aniran concretant durant les properes setmanes. Aquestes activitats es duran a terme a l’Escola Pia d’Olot, l’IES Montsacopa, Can Trincheria, la Universitat de Girona o l’Aula de Lletres de l’Escola Municipal d’Humanitats de Girona, entre d’altres. Per mantenir-vos informats sobre totes les activitats que es programaran des de Faber durant aquesta primera residència de 2017, seguiu-nos a les xarxes, a la nostra agenda i a les plataformes de difusió de l’Institut de Cultura d’Olot.