Marc Saludes | Realitzador audiovisual

Participar a la Residència Faber, i fer-ho de la mà del col·lectiu periodístic SomAtents, del qual tinc la sort de formar-ne part, ha suposat un punt d’inflexió tant de projecte com personal. I ho ha estat perquè en el dia a dia a Barcelona és habitual que per qüestions relacionades amb la feina i altres compromisos sigui especialment difícil trobar espais de qualitat on poder treballar, reflexionar i compartir tant amb la resta de companyes com amb altres veus expertes en Nou Periodisme.

Totes aquelles vegades que he examinat perquè semblava tan difícil aprofundir en el projecte SomAtents, visualitzar de manera clara quins havien de ser els propers passos i quins eren els espais que jo havia d’ocupar sempre em venien al cap les mateixes respostes: soroll, velocitat, interrupcions, gestions, agendes plenes, distància.

Assistir a la residència Faber converteix en natural tot allò que a fora suposa un esforç i una lluita constant. Reunir-se, pensar, treballar, descansar, compartir converses sobre la passió pel periodisme amb colegues d’altíssima qualitat professional i humana. Gràcies a Faber, el col·lectiu SomAtents s’ha pogut retrobar i tancar acords assemblearis que feia gairebé mig any que treballàvem.

Sento que a Faber he assistit al naixement d’un mitjà de comunicació que m’emociona, em representa i m’interpel·la. I que ho hauria estat possible sense l’acompanyament de la residència. Gràcies als debats amb la resta de residents hem pogut tenir les primeres impressions i comentaris que han enriquit el projecte. I no només això, sinó que s’han creat espais entre tots els residents que, de ben segur, es convertiran en col·laboracions molt valuoses.