Marta Roqueta | Editora i columnista

Vaig arribar a la residència en un moment de canvi professional, just acabada de graduar d’un màster en Estudis de Gènere a l’School of Oriental and African Studies de Londres.

Des d’un punt de vista personal, la residència em va aportar l’espai i l’ambient necessaris per reflexionar sobre quins eren els passos a adoptar en el futur. El fet d’estar amb acadèmiques i activistes feministes em va servir, d’una banda, per conèixer de primera mà diverses trajectòries professionals que em podien servir d’inspiració i, de l’altra, per aprendre punts de vista i àmbits del feminisme que no havia conegut fins aleshores. En les trobades amb les altres residents que fèiem cada tarda, vaig tenir l’oportunitat de presentar, per primera vegada, la recerca que vaig fer durant el màster al Regne Unit. Això em va donar molta seguretat des d’un punt de vista professional, perquè era el primer cop que les meves idees es debatien entre acadèmiques.

A la residència vaig treballar en el meu projecte, la revista digital Zena, que analitza videojocs, còmics i sèries de televisió amb perspectiva de gènere. A Zena no només escrivim, sinó que també fem xerrades i tallers. Seguint aquesta línia, durant la meva estada a Faber vaig impartir un taller sobre representacions de gènere, LGTBI, discapacitat i raça a la cultura popular, a un centre per a joves d’Olot. També vaig presentar la revista, i alguns dels nostres articles, durant una jornada de portes obertes a la residència.

Així doncs, la meva estada a Faber va ser molt satisfactòria. Vaig poder combinar l’intercanvi acadèmic, la divulgació i el creixement professional, i això, tenint en compte la meva situació personal, va ser molt important.