Inauguració de l’exposició a Can Trincheria

El dissabte 10 de febrer hi va haver la inauguració de l’exposició de la Clara Nubiola, que es podrà veure a Can Trincheria (Olot) fins al 7 de març de 2018. L’exposició està organitzada per l’Observatori del Paisatge i la Residència Faber.

Durant aquest gener Faber va acollir diversos professionals de l’àmbit de l’urbanisme que van venir a treballar en els seus projectes, tots relacionats amb les ciutats petites i mitjanes. Entre aquests professionals hi havia dues col·laboradores de l’Observatori del Paisatge, Alessandra Romeo (arquitecta) i Clara Nubiola (artista), que van treballar en dos projectes de manera coordinada amb l’Observatori. Alessandra Romeo va fer un taller als alumnes de primària de l’Escola Pia d’Olot amb l’objectiu de crear una relació entre la percepció paisatgística dels nens, la seva imaginació i l’espai on viuen. I Clara Nubiola va estudiar la representació paisatgística de la ciutat amb l’objectiu de fer-ne una exposició, titulada “He caminat tots els carrers d’Olot”, el resultat de la qual es podrà veure del 10 de febrer al 7 de març a Can Trincheria.

Durant cinc jornades Clara Nubiola, artista i il·lustradora de professió, es va proposar caminar per tots els carrers d’Olot. Entre el 5 i el 10 de gener, cada matí, amb una llibreta, un bolígraf i una càmera de fotos va sortir a recórrer un tros de la ciutat creant una narració subjectiva, vivencial i gens científica de la ciutat. I el 10 de febrer inaugurarà a la sala de Can Trincheria una exposició on, a partir de 350 postals il·lustrades que ha ordenat cronològicament i que ha dividit per jornades, ens mostra una mirada crítica, irònica i punyent sobre l’urbanisme d’Olot; cases, places, carrers i nans de pedra són els objectius de Clara Nubiola. L’artista afirma que aquest treball està fet amb molta cura i estima malgrat que els seus ulls observen, irremeiablement, allò que els grinyola.

Faber, Residència d’Arts, Ciències i Humanitats d’Olot és un espai on professionals del món de les arts, les ciències i les humanitats (escriptors, traductors, artistes de diverses disciplines, estudiosos, científics, etc.) venen a treballar en el seu projecte durant uns dies.

L’Observatori del Paisatge, amb seu tècnica a Olot, és un consorci de suport i assessorament a les administracions catalanes i de conscienciació de la societat en matèria de paisatge. Està adscrit al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.