Faber, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya, dedica aquest mes d’abril a treballar sobre la Innovació Pedagògica, una temàtica molt sensible, habitualment, a casa nostra, però, sobretot, des que l’article 155 s’ha enquistat en la vida política.

Francesc Serés, director de Faber, s’ha mostrat molt satisfet per l’organització i ha assegurat que la pedagogia sempre ha estat un dels reptes del projecte, des que la residència va entrar en funcionament, ara fa aproximadament un any i mig. Potser per això, el disseny del programma ha estat molt acurat i la selecció dels residents ha comptat entre els millors currículums d’experts en pedagogia a nivell internacional.

Un total de 17 especialistes desenvoluparan els seus projectes a la residència, emplaçada a l’Hotel Riu d’Olot, i portaran a terme tallers i conferències en coordinació amb instituts i associacions locals. D’altra banda, l’interès del món educatiu ha fet que diversos experts hagin posat els seus coneixements a  disposició d’algunes universitats catalanes. És el cas, per exemple, de Janice Stewart, catedràtica  en Estudis de Gènere per la Universitat de British Columbia (Vancouver), que va participar en unes jornades sobre sexualitat a la Universitat de Girona, o Taylor Webb, professor, també a la British Columbia, que va impartir dos seminaris sobre política educativa a la UAB i a la UVIC.

Altres docents convidats a Faber són, per exemple, Mary K. Bryson, degana de la Universitat de British Columbia, el projecte de la qual té a veure amb una pedagogia del càncer aplicada als mateixos pacients, o Sheelagh Daniels-Mayers, professora de la Universitat d’Austràlia Meridional , que treballa amb la prevenció del racisme a través de la pedagogia.

Entre avui i el 27 d’abril estan programades diverses activitats obertes al públic general (confirmant assistència). Totes elles estan emplaçades a la Residència Faber:

Taller d’educació emocional per a la prevenció de la violència entre iguals i la violència de gènere, amb Charo Altable, professora de pedagogia terapèutica, psicoterapeuta i escriptora (25 d’abril a les 18:30)

Taller sobre natura i apranentatge amb Heike Freire, formadora, assessora i ponent internacional (26 d’abril a les 18:30)

“L’art pot canviar la nostra manera d’actuar? De quina manera? Com modelen la nostra existència les arts visuals?” una conferència a càrrec de Pilar Castaño (27 d’abril a les 19h).

Isaac Cos

Data de publicació: 25-03-2018

Núvol.com