Sergi CastañéSandra Álamo | Tècnics de l’Observatori socioeconòmic d’Osona

Som la Sandra i en Sergi, tècnics l’Observatori Socioeconòmic d’Osona. Vam anar a la residència Faber amb moltes expectatives, volíem concentrar-nos i treballar conjuntament sobre un estudi de mobilitat que volíem desenvolupar a la comarca d’Osona. Aquest repte va sorgir arran de diversos estudis i reflexions amb diferents agents del territori que marcaven les necessitats de desenvolupar un projecte integral que lligués la realitat territorial de la comarca. El motiu pel qual vam triar anar a Faber va ser precisament, per una banda, desconnectar de les dinàmiques més mecàniques de la feina quotidiana per poder-nos focalitzar en aquest projecte, i per l’altra, poder compartir experiència amb altres companys de tot el món per enriquir la nostra visió del projecte.

La primera impressió que vam tenir va ser força agradable, ja que a diferència del que esperàvem, més que desconnectar, ens vam connectar i vam compartir espais de trobada amb altres companys. Fet que ens va permetre adquirir punts de vista diferents sobre la nostra feina. L’entorn convidava també a endinsar-se a la fageda i sortir-ne ple d’idees. La intensitat dels debats amb els companys es combinava amb la tranquil·litat de la zona, la calidesa dels seus restaurants, carrers i places d’Olot.

Vam enllestir el nostre projecte sobre la mobilitat, vam aconseguir trencar les dinàmiques de la rutina per aprofundir en una estada d’inspiració, debat i feina conjunta. Recomanem l’experiència perquè ens ha permès avançar en la nostra feina i conèixer persones molt interessants.