Jessica Wurwarg | Especialista en urbanisme i política

Vaig arribar a Olot per formar part de la residència d’urbanisme a Faber en un espai inusual, amb un fort interès per la relació dels aliments amb les ciutats i amb la meva filla de dos anys i mig, i realment no estava segura sobre com aniria. El que vaig descobrir era una tripulació extremadament intel·ligent, creativa, càlida, acollidora i curiosa de persones que d’alguna manera es van identificar com a urbanistes. Hi va haver un fort esperit de col·laboració, fins i tot només per intercanviar opinions sobre una presentació o per demanar un sopar. La residència ens va oferir llibertat per explorar la nostra pròpia investigació i  l’entorn en la bella Catalunya, però també ens va oferir una estructura per establir vincles i interactuar entre nosaltres.

La meva filla va anar a una escola Montessori local, i tot i que va ser per pocs dies, vam sentir que formàvem part de la vida de la ciutat i part de la comunitat. Les excursions diàries al parc infantil i al mercat públic oferien una visió de la bona qualitat de vida d’aquesta petita ciutat i oferien un deliciós sabor de la cuina regional, incloent-hi una gran varietat de formatges. Vaig organitzar un esdeveniment de tast de formatge i vi per a veïns i convidats i, a través d’això, he après molt sobre els gustos i els sabors i la història de la regió.

Des d’on soc ara, a la meva oficina de Manhattan, mirant el trànsit de l’autovia de Brooklyn Queens de divendres vespre, estic ansiosa per l’aire pur i net de la muntanya i la companyia dinàmica (i deliciós formatge!) que vaig descobrir a Faber.