Una quinzena d’experts vinguts d’arreu del món reflexionaran sobre el model de ciutat actual. L’equipament olotí també fa balanç de l’any i mig d’existència amb la sensació d’haver superat les expectatives. De cara aquest any s’han programat estances sobre robòtica, energies renovables i innovació pedagògica. 

Des del 10 de gener la ciutat d’Olot es troba sota l’anàlisi d’experts en urbanisme. Vinguts de racons de tot el món com Chicago, Bagdad, Harare o Sant Petersburg, diferents experts s’estaran fins a finals de mes a la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats d’Olot. Els professionals del sector urbanístic desenvoluparan recerques i treballs propis, però també difondran el seu coneixement a través de conferències i tallers. Tot això servirà perquè la capital garrotxina reculli noves idees per plantejar el futur com a ciutat.

Entre la quinzena d’experts del món de l’urbanisme i l’arquitectura que ja són a Olot hi ha Alessandra Romeo. Ella és una arquitecta i artista italiana que ha engegat un projecte a l’Escola Pia d’Olot on es descobreix el paisatge urbà a través de la percepció d’una seixantena d’infants de 10 anys.

Un 2018 de robòtica i energies renovables

De cara al 2018, la Residència Faber acollirà estades sobre energies renovables, robòtica o innovació pedagògica. El mes que ve, també s’hi celebrarà una marató de hackers organitzada per la plataforma catalana Amical Wikimedia.

Pau Masó

Data de publicació: 19-01-2018

Ràdio Olot