Tom Lauwers | Emprenedor i enginyer en robòtica

La residència Faber va ser una meravella, i estic molt agraït per l’oportunitat que em van oferir Olot i Catalunya. Soc un entusiasta adoptador i contribuent de Microblocks, una tecnologia revolucionària que simplifica i democratitza la programació de microcontroladors. Fa disset anys, com a estudiant universitari de tercer any d’enginyeria informàtica, vaig aprendre a escriure firmware, que és el programa que funciona amb un microcontrolador. Fa 30 anys, Arduino va simplificar aquest procés, permetent als aficionats i artistes sense anys de formació en programació programar microcontroladors. Els microbols són el pas següent, ja que permetran que qualsevol persona, fins i tot els nens de deu anys i els seus professors, programin microcontroladors.

Faber em va proporcionar el lloc per treballar amb l’equip de Microblocks, i durant quatre dies vam ser capaços de fer el treball de desenvolupament en persona, fent així ràpidament millores en el projecte. L’equip darrere de Microblocks està format per John Maloney, el desenvolupador principal de Scratch (que ha permès a milions de nens aprendre programació); Jens Mönig, el desenvolupador de Snap! (que va estendre un Scratch per permetre un ús més avançat), i Bernat Romagosa, el desenvolupador de Snap4Arduino (que va portar la programació de Snap! als microcontroladors). Aquest equip extremadament talentós es distribueix per tot el món (a Barcelona, ​​Boston, Mannheim, i jo estic instal·lat a Pittsburgh). Tot i que podem treballar en moltes coses per separat, la residència Faber ens ha unit presencialment a tots, accelerant el progrés de l’equip i permetent-nos parlar d’estratègia i desenvolupament en temps real.

La residència també es va coordinar bé amb les escoles locals i amb líders en la comunitat d’educació en robótica, com Toni Morreno, i l’esdeveniment de Robolot. A través d’aquestes associacions podríem mostrar Microblocks a més de 100 alumnes en tres escoles locals, així com oferir tallers per a 60 professors i una presentació principal de Microblocks a Robolot.

Finalment, els àpats ben estructurats i extremadament generosos de la residència ens van permetre compartir converses i idees amb els altres residents. Vaig gaudir aprenent del treball de l’artista electrònica Ana analitzant la revista Time, i la propera tesi doctoral de Selçuk sobre principis de disseny obert. També vaig conèixer el company de Jens en el món del crim a SAP, Jadga, i membres de la propera comunitat electrònica educativa de Barcelona, ​​com Joan i Josep.

Em va encantar el programa de residència a Faber i espero tornar algun dia a Olot; de tot cor, gràcies per crear aquest lloc tan especial.