Jacob Watson | Universitat de Girona | 25 de febrer de 2019

En aquest taller, vaig visitar els alumnes de la professora Eulàlia Polls de la Universitat de Girona, que se centrava en l’ensenyament de la música als nens en edat preescolar. Els estudiants havien estat aprenent sobre intel·ligències múltiples, i vaig introduir diverses fundacions de teatre que els demanaven que es comprometessin entre si de noves maneres. Practiquem l’escolta física i parlem de la importància de les formes no verbals de comunicació, especialment quan es treballa amb estudiants molt joves.

Després, considerem la funció de les narratives. En petits grups, els estudiants van compartir “moments d’admiració” de les seves pròpies vides i van treballar en col·laboració per representar aquests moments a través de gestos coreografiats. Desemmascarem els diferents tipus de significats incrustats en aquestes composicions i parlem sobre com el cervell codifica els records en forma d’història.

Acabem amb una introducció al meu marc emergent d’estètica participativa. Aquest enfocament utilitza el teatre com a metàfora per preguntar-se de quina manera és l’ensenyament com un art. L’última pregunta que vaig rebre dels estudiants va ser per què vaig decidir aplicar el meu art en un context educatiu. Vaig respondre que sempre estem aprenent l’art, per a bé i per a mal. La meva esperança és crear experiències artístiques en què els estudiants puguin esdevenir persones compromeses, crítiques i reflexives.