Greta Bernotaité | Artista, ballarina i coreògrafa

Del primer que em vaig adonar quan vaig arribar a Faber va ser la impressionant natura de Catalunya: les muntanyes assolellades d’Olot a la primavera em van donar molta energia positiva. Una altra part positiva de Faber era la gent. Acostumàvem a sopar plegats parlant sobre les nostres respectives feines, les quals comparteixen el mateix àmbit: la dansa. Hi havia també crítics de dansa, l’Ibis i la Teresa. Em va agradar conèixer projectes en curs, com el de la Lior, el de la Meagan o el del Colectivo Lamajara. He presentat una actuació en solitari, Uncomfortable spacing. L’entorn i el públic van ser elements actius que van desenvolupar el concepte d’aquesta pau, la qual es va crear durant el període de residència.

Vaig impartir quatre tallers adreçats a estudiants de secundària de l’escola Cor de Maria (Olot) –els professors Servand i Bea van ser de gran suport. Després dels tallers vaig mantenir converses ben interessants amb l’exdirector i cineasta Servand, actual professor d’art. Tant ell com jo vam estar d’acord que el moviment, la improvisació, la cerca de la pròpia identitat són molt importants i per això s’hauria d’ensenyar a les escoles. Les sessions es van centrar en la individualitat, el cos escènic, l’autoconfiança i la tolerància. Estic molt contenta d’haver tingut l’oportunitat de treballar amb diferents grups d’edats a Olot: adolescents i alumnes de primària. Vaig conèixer la ballarina i professora Sílvia Brossa i em va convidar a conèixer la classe d’Els cavalls (estudiants de primària) al Petit Plançó. Aquesta darrera sessió va ser sobre moviment i improvisació. Els nens es van mostrar educats i entregats, i es van moure amb llibertat i enèrgicament. I més tard em van regalar una reflexió sobre la sessió que els vaig fer amb dibuixos fets pels mateixos nens.

Desafortunadament, el període de residència es va acabar abans del festival Sismògraf. Espero assistir-hi l’any que ve. Agraeixo a Faber les condicions de treball que ens ha donat. El teatre d’Olot va obrir els portes perquè hi poguéssim assajar i vam tenir també a disposició un estudi privat a Els Catòlics. La Residència Faber és un gran projecte i desitjo a en Francesc i la Gavina el millor perquè continuï.

Més fotografies del treball de la Greta a Faber aquí.