Nova residència a Faber: professionals de la dansa

Ja ha començat la tercera estada de l’any. Aquest cop tenim a Faber nou residents del món de la dansa, aprofitant el Festival Sismògraf (ENLLAÇ) que es fa a Olot. Tots s’estaran a Faber gairebé un mes, fins al 10 d’abril, treballant en els seus projectes professionals.

Entre aquests professionals hi ha el Colectivo Lamajara, format per Reinaldo Ribeiro (Rio de Janeiro), Daniel Rosado (Espanya) i Paloma Hurtado (Espanya), que estan preparant el seu espectacle Labranza, en el qual posen en relació el camp i les persones. El 22 d’abril estrenaran aquest espectacle al Festival Sismògraf amb l’acompanyament d’un grup de voluntaris que des de fa setmanes participen en els tallers impartits per la companyia. I finalment, representaran una versió reduïda de l’espectacle a Besalú (25 de març), les Planes d’Hostoles (1 d’abril) i la Vall d’en Bas (7 d’abril).

Greta Bernotaite (Lituània) és un artista interdisciplinària, ballarina i coreògrafa, que està treballant aquests dies en la creació d’una performance en solitari. El projecte inclou una pregunta: el moviment està limitat pels espais i les ciutats o la llibertat d’expressió pot existir en qualsevol lloc?. Bernotaite està fent un taller de dansa a alumnes de secundària de l’escola Cor de Maria d’Olot.

Ibis Albizu (el País Basc), doctora en Filosofia per la Universitat Complutense de Madrid i titulada en Ballet per la Royal Academy of Dance, farà una doble tasca: investigació i crítica de dansa. La seva intenció és indagar en el concepte de naturalesa present en les propostes coreogràfiques dels residents. Albizu farà una xerrada a estudiants de Batxillerat de l’INS Castell d’Estela d’Amer.

Meagan O’Shea (el Canadà), artista de dansa i teatre contemporanis, està treballant en la creació d’una versió feminista de James Bond mentre explora la misogínia, la cultura de la violació, la violència i el culte a l’heroi. O’Shea farà un taller de dansa a alumnes de primària d’El Petit Plançó d’Olot.

Teresa Fazan (Polònia) és una crítica de dansa i teatre, i investigadora; estudia les relacions entre la teoria de l’art, l’estètica i la fenomenologia. Durant la seva estada a Faber vol preparar un document crític sobre el procés de treball creatiu de l’empresa en la residència, així com analitzar les pràctiques utilitzades durant els assajos. Fazan farà una sessió a alumnes de secundària de l’Escola Pia d’Olot.

Lior Lazarof (Israel) és una ballarina contemporània, coreògrafa i educadora de la dansa. Durant la seva estada a Faber treballa en una nova peça de dansa, la qual farà servir per involucrar alumnes de l’INS Malagrida d’Olot.

Cristina Fernández (Catalunya) és professora de secundària i estudiant del programa de doctorat en Didàctica de les Arts i Interdisciplinarietat de la Universitat de Girona. Durant la seva estada a Faber treballarà en el disseny de propostes didàctiques que incloguin la poesia i el moviment.

L’equip de Faber estem encantats de tenir-vos a tots aquí i estem convençuts que sabreu aprofitar al màxim l’estada. Benvinguts!