Eva Mateo | Professora d’arts a secundària

L’oportunitat de convivència que ofereix Faber és garantia de generació de sinèrgies que porten a idees i projectes nous. Les vetllades al voltant de la (bona) taula porten a troballes insospitades i noves complicitats. Confrontar gent de diferents formacions, procedències i trajectòries professionals genera infinites oportunitats de creació. El treball des de l’ambient plàcid i relaxat ajuda a compartir. És a partir del coneixement i reconeixement mutu que passen coses. En aquest cas, hem pogut conèixer com es treballa la robòtica a diferents punts de l’estat espanyol, i nosaltres parlar de com s’està portant a les aules l’avaluació per competències. 

Pedagogia i robòtica. La combinació que genera inclusió, tant estímul per als alumnes més difícils com oportunitat creativa per als alumnes que necessiten nous reptes per no avorrir-se i desconnectar. 

Hem pogut recollir el repte proposat des de la ciència per engegar un projecte engrescador cocreat per diferents docents de diferents indrets de la península. Es vol dissenyar un model de recollida de dades de micropartícules contaminants a l’alçada de la respiració humana als carrers transitats, que sigui fàcilment executable per les escoles, amb dades compartides per poder analitzar-les. Ciència ciutadana feta des de les escoles i per a les escoles i instituts. 

Hem pogut conèixer l’artista científica Ana Jofre i el seu treball inspirador sobre la visibilització de dades i la recerca sobre el consum en l’era postindustrial de Selçuk Balamir. Tot tenint com a centre la robòtica. Hem pogut visitar diferents escoles i veure’n les realitats. Hem trobat la tranquil·litat per poder començar a acabar el nostre projecte. Moltes gràcies.