Moon Sanghoon | Artista conceptual

Quan vaig arribar a Olot, vaig pensar que era només un petit poble rural. Però l’endemà vaig recórrer la ciutat i em vaig adonar que no era només petita. Olot és famosa per la terracota i encara produeix i exporta moltes terracotes al museu dels Sants. També està enmig d’una naturalesa molt interessant envoltada de 42 volcans. Així que aquest poble té diversos terrenys i ecologia natural. Basat en aquest entorn natural, la ciutat és un lloc important per a l’agricultura i la ramaderia. Per aquest motiu, veiem que les empreses que operen amb biomassa són la seva font d’energia principal. El cas del restaurant B-CREK, només utilitzen la producció local quan fan menjar per reduir el CO2. LC Paper, que produeix emissions de carboni a l’hora de produir paper. Wattia és un espai totalment autosuficient energètic a través de l’ús de fonts d’energia renovables que combina l’aigua subterrània i la calor solar. Moltes empreses busquen reduir les emissions de carboni a través de les energies renovables. Però crec que no és només perquè tenen un bon ambient de biomassa, sinó també per l’actitud de mirar el futur. Vaig poder veure que la gent tenia una consciència madura. La majoria de les persones aquí tenen una imaginació de futur i tenen una profunda visió dels problemes actuals. Durant la residència vaig sortir a la ciutat per conèixer gent i treballar o parlar amb ells. Vaig saber que fa deu anys, la gent jove no vivia aquí. Però ara he pogut conèixer molts joves de la ciutat i crec que això és perquè ho van provar. Creien que van havien de canviar i van pensar en el futur.

Sobretot, va ser genial conversar amb altres residents. Compartim en cada àmbit un consens profund i ens ha ampliat la nostra visió. Vaig poder reflexionar més sobre el problema ambiental. Vaig trobar una perspectiva dels pobles indígenes de l’Amazònia. També havia oblidat quants problemes mediambientals provenen dels aliments. Continuaré pensant d’on provenen. Em van recordar la necessitat de preparar-se per a les generacions futures. Tot i que el període de residència era curt, vaig poder tornar a Corea amb una consciència compartida sobre aquests temes. Vaig fer un pla per treballar l’energia sostenible i el medi ambient a Faber. Si ho faig tot, anotaré els seus noms per recordar-ho aquí.