Jennifer Green | EOI | 14 de novembre de 2018

Els deserts d’Austràlia Central són la casa d’algunes pràctiques narratives indígenes úniques. En els contes de sorra, una forma tradicional perfeccionada per dones i nenes, la sorra tova proporciona una paleta per a inscripcions dinàmiques acompanyades per la parla, i de vegades per signes i cants. En la meva presentació a l’escola d’idiomes Escola Oficial d’Idiomes d’Olot vaig mostrar alguns exemples de relats de sorra filmats, vaig mirar algunes de les convencions gràfiques utilitzades en aquests contes i vaig discutir l’impacte del canvi cultural i tecnològic. El debat que va seguir a la meva presentació va ser ampli i estimulant i vaig desitjar que pogués continuar per més temps. Parlem de molts temes, inclòs el paper dels diccionaris en la protecció de la diversitat lingüística; la necessitat de pensar en la llengua com alguna cosa més que el parla; i les formes en què les diferents ecologies del món permeten formes particulars de contar històries. Gràcies per la invitació!