Residència Faber

Aquest divendres, 19 de maig, la Residència Faber ha presentat en roda de premsa el quart període d’enguany, aquesta vegada sobre Nou periodisme. “La idea era que fos una estada col·laborativa, de treball conjunt entre els residents, perquè compartissin experiències professionals”, afirma el director de Faber, Francesc Serés. Un objectiu que, segons David Vidal, periodista resident a Faber i membre fundador de SomAtents, s’ha acomplert del tot. “Faber ens ha donat l’oportunitat d’intercanviar coneixements entre tots nosaltres, debatre i treballar junts tots aquests dies. I així ho hem fet”. Eileen Truax, periodista dels Estats Units resident a Faber, també ha agraït a Faber aquesta oportunitat. “Per mi ha estat un honor ser aquí, ja que m’ha obert panorames nous”. “El fet que Faber faci un treball de selecció dels professionals tan acurat fa que nosaltres n’obtinguem resultats molt positius professionalment parlant, i conèixer gent amb altres experiències fa que t’acabis qüestionant les teves pròpies i adquireixis noves percepcions”.

Durant la segona quinzena de maig Faber acull un total de 21 periodistes provinents d’arreu de Catalunya i de fora (Finlàndia, Rússia, els Estats Units i Mèxic), els quals debaten sobre les noves direccions que pren el periodisme. Els periodistes han debatut sobre els canvis que ha experimentat el periodisme, el perquè de la seva vigència, han avaluat com afecten les noves formes de transmissió i de reproducció de la informació. De tot això i més n’estan debatent llargament dins i fora de les jornades de portes obertes que Faber ha organitzat conjuntament amb Amikal Wikimedia per als periodistes residents i tot el públic interessat els dies 18, 19, 20 i 27 d’aquest mes.

Pel que fa al balanç fins ara des que Faber va obrir les portes el setembre passat, Pep Berga, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, assegura: “Només puc manifestar satisfacció pels resultats d’èxit que està aconseguint Faber. Quan les persones disposades a compartir i intercanviar es troben, passen coses, i això ha estat gràcies a Faber”.

Amb aquest període, Faber tanca la primavera i prepara intensament els dos propers períodes, que tindran lloc a la tardor: un primer sobre creences religioses (setembre-octubre) i un segon sobre feminisme (octubre-novembre).