2020

Agnes Török

Autor i activista

Estocolm (Suècia)

Del 5 al 21 de febrer de 2020

Biografia —

Agnes Török (they/them and she/her) és una estranya poetessa bilingüe de paraula parlada, autora, activista i professora d’escriptura creativa.

Török ha actuat en quatre continents, ha donat dues conferències TED i ha publicat quatre llibres. Entre els seus premis i reconeixements hi ha el Premi a la Millor Exposició de Benestar i el Premi a la Millor Exposició Internacional de Spoken Word al Festival Fringe d’Edimburg, així com diversos milions de vistes dels seus vídeos de paraula parlada en línia. Han col·laborat amb la BBC i VICE, han participat a la Biblioteca de Poesia Escocesa, al Roundhouse Theatre i en festivals de teatre i literatura de tot el món.

Entre els llibres en anglès de Török hi ha Happiness Is An Art Form (2016), We Need To Talk (2017) i All The Days We Do not Revolt (2020), tots publicats per Burning Eye Books. Els seus llibres suecs són Att Gora (2019) i Den Nya Tidens Diktbok (2019), publicats per Leopard Forlag.

Török treballa en estreta col·laboració amb organitzacions per al canvi, donant el 10% dels ingressos del seu llibre de 2017 a refugis per a dones i serveis de suport LGBTQ +.

El seu treball és entre la intersecció de l’art i l’activisme.

Projecte a Faber —

Com imaginem possibles futurs queer? Impossibles?

Futurs que esperem? Futurs als quals temem?

El potencial pertorbador de la ciència ficció i la imaginació de futurs queer radicalment diferents és a prop del meu cor. És com a part d’una història de ciència ficció feminista queer que he passat cinc anys treballant en una sèrie de quatre novel·les de ciència ficció queer i feminista sobre l’amistat, la comunitat i la revolta.

Durant la residència de Faber, editaré la primera novel·la de la sèrie perquè més membres de la nostra comunitat es vegin reflectits i representats en un futur millor (i més estrany).