2019

Ahmad Alhaj

Realitzador i comissari

Grenoble (França)

De l’1 de novembre al 8 de novembre de 2019

Biografia —

Wind Cinema

Ahmad és un cineasta, programador, curador i periodista sirià. Fundador de WIND CINEMA, una emergent productora i distribuïdora internacional de cinema amb seu a França, que va néixer a Al Hassake el 1990. Escriu per a diversos llocs web i revistes culturals àrabs, mentre organitza i programa manifestacions cinematogràfiques a Turquia i els Països Baixos a la llibreria Pages, a Copenhaguen i Suècia al festival Syrian Doc Days, al Canadà al festival de cinema àrab TAF Toronto i ja a Síria abans d’abandonar el país. Va fer un curtmetratge el 2015 titulat Its only three nails!! Saturn devouring his son, que ha passat per més de 100 ciutats salvatges del món. Va obtenir un diploma en Finances i Estudis Jurídics Pràctics a Síria. Actualment, instal·lat a França com a refugiat polític.

Projecte a Faber —

Porto al palmell de la meva mà dreta una petita pedra enganxada sota la pell arran d’un accident de cotxe que vaig tenir fa 15 anys. La pel·lícula 100 KG of Sadness and Wind s’assembla a aquesta pedra, i desitjo profundament alliberar-la! 

Durant la meva residència a Faber continuaré treballant en el guió del meu primer llargmetratge, on redueixo la distància entre la realitat i l’art, explicant la meva pròpia història a través del meu cos actual. Plantejar la qüestió de la visibilitat, la subjectivitat, la identitat, la dictadura, l’amor i la llar.