2019

Alessandro Panconesi

Professora d’universitat

Roma (Itàlia)

Febrer 2019

Biografia —

Web

Alessandro Panconesi és professora titular d’Informàtica a Sapienza, Universitat de Roma. Té un doctorat en Ciències de la Computació de la Universitat de Cornell. La seva principal àrea d’investigació és l’estudi dels algoritmes. Per la seva investigació ha rebut diversos premis internacionals, incloent el ACM Danny Lewin Award, dos Google Focused Awards, i premis de la facultat d’IBM Research i Yahoo! Research.

Projecte —

Nosaltres (Gerardo Schneider, Devdatt Dubhashi i jo) estem escrivint un llibre de ciència popular sobre el llegat d’Alan Turing, el pare de la informàtica. El Premi Turing és un premi anual per reconèixer els èxits dels informàtics, i en el nostre llibre expliquem algunes idees centrals de la informàtica que donen forma al món actual i com es van desenvolupar a partir de les idees de Turing i dels guanyadors dels premis Turing.

A causa del nostres compromisos professionals diaris no hem pogut reunir-nos per treballar junts en el projecte. Faber ens donarà l’oportunitat única de reunir-nos per treballar d’una manera tranquil·la i dedicada cap a la finalització del llibre.