2018

Amalia Torres

Periodista

Xile

Del 18 al 21 de setembre de 2018

Biografia —

Diplomada en Periodisme Literari per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2015. Periodista de la Universitat Catòlica de Xile. Actualment treballa en el diari El Mercurio, de Santiago de Chile, com a coordinadora periodística i escriu sobre temes de societat, medi ambient i salut.

Amalia és una de les coautores del llibre Ritmos para el paraíso y otros relatos de periodismo literario, premi MeCoPH 2016 de periodisme literari. A més és coautora del llibre infantil Mi libro de todas las cosas: ideas para sembrar, comer y ensuciarse.

Ha cursat diferents tallers de periodisme, entre els quals un sobre escriptura de perfils, amb Julio Villanueva Chang, editor i fundador de la revista Etiqueta Negra, i un altre de periodisme de dades, de la Fundació Gabriel García Márquez per al Nou Periodisme Iberoamericà (FNPI).

Projecte —

Durant la residència, juntament amb els ex-alumnes MeCoPH i professors busquem crear una xarxa en la qual puguem compartir diferents projectes de periodisme literari i en el futur aconseguir realitzar reportatges en conjunt. L’objectiu principal d’aquesta xarxa és mantenir-nos en contacte i permetre als seus membres compartir i difondre històries que siguin rellevants a nivell global, beneficiant-se de la mirada i experiència que cada un té des dels seus respectius països.