2018

Ana Maria Caballero

Periodista i editora

Barcelona (Espanya)

Del 21 al 25 de setembre de 2018

Biografia —

Ana M. Caballero (Tarragona, 1988) és periodista i editora. Llicenciada en Periodisme amb el Premi extraordinari de final de carrera, va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​a la Universitat de Belgrano a Buenos Aires i la Univerzita Karlova V de Praga. El 2013 va obtenir el màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser guardonada amb el I Premi de periodisme literari UAB-MeCoPH, del qual exerciria de jurat en la segona convocatòria. Fruit d’aquest premi, el seu treball «Enpetrol, 1987» va ser publicat en el volum Cuando encuentres a Malinowski y otros relatos de periodismo literario (Editorial Base, 2014).

La seva carrera periodística ha transcorregut per les redaccions de diversos mitjans de comunicació com Cuatro, CNN +, Barcelona Televisió, Ràdio Praga, etc. També ha estat col·laboradora en diverses revistes culturals, docent de l’Escola de Lletres de Tarragona i membre de la plataforma de joves creadors La Pell del Llavi. Actualment treballa com a editora en el segell Grijalbo de Random House. 

Projecte —

Durant la meva estada a Faber col·laboraré en un projecte col·lectiu amb l’objectiu de crear una xarxa de periodisme narratiu. Així mateix, participaré com a ponent en una taula rodona al costat dels finalistes del Premi de periodisme literari UAB-MeCoPH. També tindré l’ocasió de visitar centres educatius de primària i secundària per oferir tallers d’escriptura creativa i seminaris sobre la construcció del relat en el reportatge periodístic. Faber Residency em brinda l’oportunitat de gestar un nou projecte de periodisme narratiu encara en estat embrionari.