2019

Andrés Muñoz Cárcamo

Investigador i advocat

 Santiago (Xile)

 De l’1 al 14 de novembre de 2019

Biografia —

Academia

Andrés Muñoz és un advocat xilè. Es va graduar de la Universitat de Xile amb una tesi sobre els drets culturals com a drets humans. La relació entre el dret i la cultura, i les aplicacions pràctiques que resulten d’aquest vincle, són els seus principals interessos de recerca. A la Facultat de Dret es va exercir com a assistent d’ensenyament de filosofia i va publicar dos articles sobre filosofia del dret. És diplomat en Relacions Culturals Internacionals per la Universitat de Girona i l’Organització d’Estats Iberoamericans.

Actualment treballa com a advocat associat en una gran firma d’advocats a Santiago, enfocant la seva pràctica en temes regulatoris i ambientals. Anteriorment va treballar en el camp dels drets humans i va fer unes pràctiques professionala a l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans. També ha estat col·laborador d’investigació amb l’Observatori de Polítiques Culturals, una ONG activa en el sector cultural xilè.

Projecte a Faber —

Durant la meva residència a Faber treballaré sobre la idea de les identitats culturals des d’una perspectiva filosòfica i de drets humans. M’agradaria reflexionar sobre aplicacions més concretes de les polítiques de diversitat considerant el marc conceptual dels drets culturals com a drets humans. Afortunadament, el diàleg amb altres residents de Faber probablement proporcionarà noves perspectives sobre aquests temes.

També tinc la intenció de revisar i actualitzar la meva tesi sobre els drets culturals, ja que vull publicar-ne el llibre. I espero amb il·lusió l’experiència de gaudir de la cultura d’Olot i de la naturalesa de la Garrotxa, que sens dubte m’ajudarà a inspirar-me.