2020

Ann Marie Wilson

Professor Assistent d’Història

L’Haia (Països Baixos)

Del 18 al 28 de febrer de 2020

Biografia —

Ann Marie Wilson és professora adjunta d’Història al Leiden University College. Formada com a historiadora d’Estats Units, ha escrit sobre l’activisme polític de les dones al segle XIX. Des que es va mudar als Països Baixos el 2011, ha canviat el seu enfocament d’investigació a la història moderna holandesa. Està particularment interessada en les històries entrellaçades de la migració, la diversitat sexual i la identitat nacional holandesa. El seu treball actual examina el paper dels activistes holandesos en l’organització transnacional LGBTQ des de la dècada de 1970, amb un enfocament en l’International Lesbian Information Service (ILIS), un grup que es va separar de la International Gai Association (més tard ILGA) el 1980 i va romandre actiu fins a la dècada de 1990.

A l’aula, Ann ensenya història global, història queer i mètodes d’investigació històrica, així com un curs d’aprenentatge de servei sobre educació multicultural a l’Haia. Juntament amb Andrew Shield, és coorganitzadora de la Xarxa d’Història Queer de Leiden.

Projecte a Faber —

A Faber escriuré un article sobre la resposta holandesa a la campanya Save Our Children de 1977 d’Anita Bryant, la cantant pop americana que va dirigir una reeixida acusació per fer retrocedir una ordenança de drets civils dels homosexuals a Florida. Si bé aquest episodi va ser una fita important en la història dels Estats Units —revitalitzant el moviment de gais i lesbianes i impulsant un ball polític de llarga data amb la dreta religiosa— també va tenir repercussions a l’estranger. Als Països Baixos, la campanya de solidaritat va donar lloc a noves formes d’organització política, així com a noves idees sobre la identitat nacional holandesa i la seva relació amb els drets LGBTQ.