2019

Anna Matveeva

Escriptora, periodista, editora

Iekaterinburg (Rússia)

Del 22 al 29 de novembre de 2019

Biografia —

Wiedling

Anna Matveeva és una escriptora russa. Va néixer a Sverdlovsk (avui Iekaterinburg) als Urals, en el si d’una família de lingüistes i, després d’acabar els seus estudis a la Universitat Estatal dels Urals, va treballar com a periodista per a diaris i revistes.

Ha publicat 18 llibres (de ficció i de no ficció) i ha col·laborat en la majoria de les principals revistes russes. Traduccions a l’italià, francès, anglès, finlandès, txec, polonès, xinès, etc. I ha guanyat diversos premis.

Projecte a Faber —

M’estic planejant de completar el treball de la meva nova novel·la (el títol és Every Hundred Years), que està basada en la història de la vida de la meva àvia, Xenia Levshina. Va néixer el 1885 a Polònia i va viure una vida extremadament interessant i complicada, en què hi va haver moltes dificultats. Al llarg de la seva vida, des dels quinze anys fins a la seva mort, va mantenir diaris, els últims escrits en francès, perquè la meva àvia era professora de francès, fundadora del departament de llengües estrangeres de l’Institut Miner de Sverdlovsk, i fins i tot traductora militar. La novel·la es basarà en aquests documents, així com en les cartes i altres documents de l’arxiu familiar que vaig heretar del meu pare i, com en les meves novel·les anteriors, s’escriurà en un gènere a la cruïlla entre la ficció i la no ficció.