2018

Bernat Romagosa

Enginyer de programari

Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)

Del 7 al 14 de maig de 2018

Biografia —

Personal Website

Bernat Romagosa és enginyer de programari. És l’autor de Snap4Arduino, desenvolupador principal de Beetle Blocks i contribuïdor del llenguatge de programació Snap! Va formar part del grup Edutec del Citilab durant 6 anys, on va treballar en el desenvolupament d’una escola de programació en línia, un sistema de gestió del coneixement, diverses aplicacions educatives i unes quantes modificacions d’Snap! Després del Citilab, va treballar durant un any i mig a Arduino.org, on va continuar desenvolupant i mantenint Snap4Arduino.

Com a autònom, actualment treballa, entre d’altres, per al projecte BJC, on contribueix al llenguatge de programació Snap!. També treballa amb John Maloney i Jens Mönig en MicroBlocks: un llenguatge dinàmic de programació basat en blocs per a microcontroladors.

És enginyer tècnic en informàtica i màster en programari lliure. És un àvid usuari de GNU/Linux i membre de la Free Software Foundation.

Projecte —

Projecte conjunt amb Tom Lauwers, Jens Mönig i John Maloney

MicroBlocks és un nou llenguatge de programació inspirat en Scratch que s’executa directament en microcontroladors com els que incorporen les plaques micro:bit, NodeMCU i uns quants Arduinos.

MicroBlocks permet una programació interactiva, dinàmica i en paral·lel, igual que Scratch, però amb l’afegit que els programes funcionen de forma autònoma dins de la placa, sense necessitat d’estar connectats a l’ordinador. MicroBlocks ofereix, així, la flexibilitat i interactivitat de la programació per blocs, sense renunciar a la construcció de projectes amb aplicació al món real.

Amb MicroBlocks podem construir instruments musicals, joieria interactiva, jocs electrònics o aparells de mesura, sempre mitjançant blocs.