2017

Bernat Ruiz Domènech

Dissenyador, assessor de comunicació i professor

Catalunya

Del 7 a l’11 de febrer de 2017

Biografia —

Ha treballat com a dissenyador industrial i d’interiors, director creatiu per l’agència de publicitat Sintagma, editor de publicacions corporatives a Abertis Infraestructuras SA (2008-2014), professor del Màster en Edició Digital de IPECC a la Universidad de Alcalá (2013-2014).
Actualment és professor internacional al Magister de Edición de la Universidad Diego Portales (Santiago de Xile), professor de l’Escola de Llibreria de Barcelona i també és coordinador del projecte Hieronymus. Una part important de la seva activitat professional és l’assessorament en comunicació a institucions i petites empreses. També participa habitualment com a formador, ponent i moderador en diferents esdeveniments relacionats amb el llibre digital i la indústria editorial. Col·labora assíduament amb Núvol, diari digital cultural català i amb altres publicacions culturals.

Projecte —

El projecte Hieronymus, anàlisi per a la reconversió del món del llibre, és una iniciativa impulsada pel Gremi de Llibreters de Catalunya i l’Escola de Llibreria i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, que té com a objectiu analitzar el sector del llibre a Catalunya i contribuir a la seva reconversió industrial i comercial.
Totes les potències editorials del món –i Catalunya n’és una– s’estan reconvertint industrialment i comercialment. La cultura catalana no és una cultura de grans magnituds però el nostre accés al mercat en castellà ens dóna una oportunitat de créixer i competir, com a potència editorial, en escala industrial i comercial.