2018

Carlos Lizarbe de Luis

Vicedirector del CIFP Don Bosco

Errenteria (Guipúscoa, País Basc)

De l’11 al 14 de maig de 2018

Biografia —

Professor d’electrònica en Formació Professional. Compromès amb la innovació tant tecnològica com metodològica en la formació professional. Membre del grup Gutenberg3D també va organitzar un concurs de projectes científic tecnològic, els DB-Sariak.

El 2012 va crear el primer laboratori d’impressió 3D en un centre de FP del País Basc (Ikaslab). Posteriorment, altres quinze centres es van sumar a la iniciativa, i actualment coordina aquesta xarxa.

És membre d’Enabling the future i ha creat diverses pròtesis per a nens; per això el 2016 va rebre el premi a la millor bona pràctica en un Centre de FP d’Euskadi.

Actualment al seu centre el professorat treballa la VT-IC (Vigilància Tecnològica i Intel·ligència Competitiva) i estan immersos en un procés de canvi metodològic cap a l’educació en valors i per competències mitjançant l’aprenentatge basat en reptes intermodulares).

Projecte —

Durant la meva estada a Faber, vull compartir experiències sobre innovació metodològica en l’entorn STEAM. M’interessa treballar sobre les novetats en llenguatges de programació gràfics que apropen l’electrònica i la robòtica als més petits. M’interessa també treballar la incorporació de la dona als àmbits tecnològics industrials. Però, sobretot treballar el concepte de treball col·laboratiu en xarxa.