2019

Caroline Ligthart

Investigadora de televisió

Amsterdam

Del 17 al 27 de maig de 2019

Biografia —

Web personal

Caroline Ligthart és una investigadora de televisió independent. Documentals sobre art saquejat durant la Segona Guerra Mundial, viatjant amb Redmond O’Hanlon seguint els passos dels exploradors del segle XIX, o sèries sobre criança de nens; a Caroline li agrada la diversitat de l’obra. Tot es redueix al mateix: l’interès per les persones. Per què van triar un determinat estil de vida?, per què es comporten com ho fan?, quines són les conseqüències de les accions dels teus avis?, etc.

Caroline va explorar una àmplia gamma de disciplines d’escriptura: poesia, teatre, contes, prosa, lletres i llibres infantils. Se les estima totes. Però el més impressionant per ella va ser experimentar com van reaccionar els nens davant Tizzy get’s the Crunch, un llibre alegre i optimista sobre el càncer. Poder consolar i distreure els nens amb la seva creativitat és una cosa per la qual Caroline està molt agraïda. És voluntària en hospitals, on escriu amb nens.

Va rebre diversos premis literaris per la seva obra, i va ser nominada per al millor debut femení de 2011.

Caroline viu feliçment en una casa flotant al centre d’Amsterdam.

Projecte —

La meva estada a Faber em dóna l’oportunitat d’experimentar i explorar diferents tipus d’històries per descobrir com puc continuar millorant i donant veu a les meves aspiracions en l’escriptura per a nens. Com Tizzy get’s the Crunch va ser escrit totalment en un flux intuïtiu, ja vaig experimentar que amb aquest llibre funciona totalment diferent. Així que a Faber seguiré treballant i aplicaré una forma més estructural de treballar.