2019

Christopher Okemwa

Professor, escriptor i poeta

Kènia (Àfrica)

Del 17 al 24 de maig de 2019

Biografia —

Web personal

Christopher Okemwa és professor de Literatura i director de l’Escola d’Estudis de Postgrau de la Universitat de Kisii, Kènia. Té un doctorat en Literatura de la Universitat de Moi, així com un mestratge i una llicenciatura en Literatura de la Universitat de Nairobi, Kènia. És fundador i director del Festival Internacional de Poesia de Kistrech a Kènia.

Les seves col·leccions de poesia inclouen The Gong (Nsemia Inc., 2010), Purgatorius Ignis (Nsemia Inc., 2016) i Ominous Clouds (Nsemia Inc., 2018). La seva altra col·lecció, The Pieta, que serà publicada per Narcis (Armènia) el 2019, està traduïda a quinze idiomes. També ha publicat tres textos de literatura oral, una col·lecció de contes, tres llibres infantils i cinc llibres de contes populars del poble Abagusii de Kènia. La novel·la d’Okemwa, Sabina and the Mystery of the Ogre, va guanyar el Premi Burt canadenc de literatura africana (Kènia) el 2015.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber, vull escriure un llarg poema d’amor per la meva dona. Aquesta carta d’amor es titula Love Letter from Catalonia o Love from the city of Olot. Comprendrà meditacions, somnis, desitjos i anhels per la meva dona. En el procés d’escriure això, la tradició i les pràctiques culturals de la meva comunitat s’entrellacen amb les experiències de la meva estada al país amfitrió (Catalunya). El meu editor, Nsemia Inc. Editorial, estarà en condicions de publicar aquest llibre de poesia. La portada del llibre portarà el reconeixement a la Residència Faber.