2020

Cláudia Naoum

Escriptora

Sao Paulo (Brasil)

Del 14 al 28 de febrer de 2020

Biografia —

Personal Web

Cláudia Naoum és escriptora, dramaturga i guionista.

La paraula sempre ha estat la seva eina de treball i amb ella crea històries en diferents tipus de plataformes.

El 2014 va publicar el seu primer llibre de contes. A finals de 2016 va crear una petita empresa de llibres personalitzats, escrivint i registrant històries reals en llibres. Des de llavors, ha escrit més de 200 històries sobre la vida de personatges reals de totes les edats (llibres per a nens i adults).

En particular, té un gust especial per escriure contes infantils. L’any 2018 va escriure una obra de teatre per a nens, que va recórrer tot el Brasil visitant a nens d’escoles públiques. A principis de 2020 es proposa publicar dos llibres infantils.

A més, ha estat convidada a fer un taller d’escriptura creativa animant la gent a escriure les seves pròpies històries.

Perquè al final “tots acabem marxant i el que queda són les històries”.

Projecte a Faber —

Durant la meva estada a Faber em dedicaré a desenvolupar un nou llibre infantil, um conte de fades “modern” que tracta temes com la igualtat de gènere, el feminisme, el passat i el futur, i el respecte per les diferències d’una manera simbòlica i juganera. És un llibre sense cap lliçó moral, només revela preguntes i reflexions actuals. Ja tinc la trama i necessito temps i tranquil·litat per escriure les paraules, literalment. Seria meravellós donar-me el temps, la pau i un nou i impressionant escenari per crear. I la meva intenció és començar i acabar el llibre durant el període de residència.