2019

Cristina Barriuso Batet

Enginyera i investigadora en innovació pedagògica

Barcelona

Del 6 al 13 de maig de 2019

Biografia —

Cristina Barriuso és enginyera superior industrial per la UPC amb les especialitats de Disseny i Organització. S’ha dedicat majoritàriament al disseny, organització, coordinació i acompanyament de projectes d’innovació i gestió del canvi pel sector públic. Activista feminista, per la agència ciutadana i la democratització de la tecnologia, ha estat organitzadora i docent en formacions locals i internacionals, especialment projectes Erasmus+, a diverses entitats socials.

La seva passió per la divulgació de la tecnologia la va portar a estudiar el màster en Professorat de Cicles Formatius i Ensenyament Secundari Obligatori. Creu fermament que l’aprenentatge de la tecnologia i de l’art fomenta l’esperit crític, la creativitat i l’obertura de ment, sent una bona eina de creixement personal, empoderament i cohesió social.

Actualment participa al projecte Edulab del Citilab en el disseny del procés de formació tecnològica a mestres i infants de primària i en del seu robot.

Projecte —

Dedicaré la meva estada a Faber a continuar treballant en el disseny d’utilitats i activitats educatives del robot que hem creat al Citilab  per a millorar el seu potencial didàctic.

Per a aquest objectiu, valoro l’oportunitat de poder intercanviar punts de vista amb diferents docents i de col·laborar amb els dissenyadors de l’entorn de programació microBlocks, amb el que es programa la placa electrònica del robot.