2019

Daniel Humberto Escoto

Escriptor (narrador)

Ciutat de Mèxic

Del 20 al 27 de maig de 2019

Biografia —

És autor de la novel·la Mujer de pieles infinitas (Edicions B, 2012) i el seu treball ha estat publicat en la col·lecció de conte curt Proporción áurea (Libros del Sargento, 2012) i el llibre d’assajos sobre sèries de televisió Te guardé una bala (Abismos, 2015). Va ser becari del programa FONCA Jóvenes Creadores 2013-2014. Des de 2004, ha treballat com a guionista i locutor per ràdios culturals i públiques.

En l’escriptura, l’han influït, entre d’altres, la “Trilogía de la vida” de Pasolini, les pintures de vida campirana de Brueghel el Vell i la novel·la Las puertas del paraís, de J. Andrzejewski (que tracta sobre la desastrosa “croada dels nens”).

Projecte —

El projecte consisteix a avançar l’escriptura de la meva tercera novel·la, titulada titulada Un místico verde. En quatre episodis, explica la vida del monjo-filòsof irlandès Juan Escoto Erígena, qui va viure al segle IX: l’Edat Mitjana profund. Aquest personatge històric va brillar en la cort carolíngia, es va cartejar amb papes i emperadors, i com a pensador va ser part d’una furibunda polèmica lliure albir/predestinació. (El personatge m’ha cridat sempre per compartir el cognom).