2018

Daniel Pozo Bernal

Professor de Tecnologia, Informàtica i Robòtica

Sevilla (Espanya)

De l’11 al 13 de maig de 2018

Biografia —

Llicenciat en Física Electrònica. Professor d’educació secundària i batxillerat a l’escola pública, on imparteix Tecnologia, Informàtica i Robòtica. Encara que aquestes temàtiques el situen en un perfil eminentment tècnic, procura barrejar disciplines i “humanitzar la técnica”.

Des que estudiava sentia que l’educació havia de fer un esforç profund per entendre l’individu. Amb el temps, va entendre a més que cal analitzar la seva interacció amb l’entorn, procurant que sigui autosuficient en una construcció positiva d’aquest. Per això li interessa especialment l’anàlisi de recursos per a la integració a l’aula de processos de pensament grupal, no només com a eines que busquin l’eficàcia i l’eficiència, sinó com a procés terapèutic des d’un punt de vista personal, generadores de llaços afectius, de conductes solidàries i d’un augment dels nivells de consciència i empatia. Assignatura pendent de cara a una veritable evolució social de l’ésser humà per a la qual la tecnologia avui ens brinda multitud de nous recursos. No només hi ha un gran potencial humanístic en l’ensenyament de la ciència i la tecnologia, sinó que l’ésser humà els deu molt de la seva humanitat.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber tindré l’oportunitat d’observar les últimes eines desenvolupades en la branca de la robòtica educativa i procuraré analitzar diverses formes d’integrar-les en els projectes que duc a terme en la meva tasca docent. Espero reflexionar i contribuir sobre com podrien millorar no només el desenvolupament cientificotecnològic de l’alumne, sinó també el seu perfil personal i social, buscant la manera de millorar els recursos que utilitza en aprenentatge col·laboratiu, generació i anàlisi d’idees i estructuració de grups.