2017

Daria Gavrilova

Periodista i estudiant

Rússia

Del 18 al 22 de maig de 2017

Biografia —

Periodista i estudianta de doctorat a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca es basa en la llibertat d’expressió que els nous mitjans digitals pretenen aconseguir a la Rússia de Putin.

A Rússia treballa amb diversos mitjans, molts dels quals són en línea. Entre aquests hi ha Kommersant, una de les empreses més grans a Rússia, coneguda pels seus negocis i informes polítics. Afisha, una editorial que publica una varietat de mitjans dedicats a la vida a Moscou. Wonderzine, una revista en línia, dedicada als drets de les dones i el feminisme modern. Gavrilova també va participar en la creació d’un llibre, History of Russian Media 1989-2011, publicat el 2011 per l’editorial Afisha.

L’any 2012 es va traslladar a Espanya, on va obtener el master de Periodisme Audiovisual a la Universitat Complutense de Madrid. Ara viu a Barcelona i fa recerca sobre ciències socials.

Projecte —

Actualment treballo fent recerca sobre les relacions de poder i els mitjans digitals en la Rússia de Putin: com l’oposició, el control del govern i la dictadura intervenen en l’àmbit digital. La meva tasca consisteix a observar la comunicació a Rússia des d’un punt de vista històric, polític i social, tenint en compte l’opinió pública i els moviments i la revolta socials. Vull centrar-me en els mitjans digitals perquè al segle XXI Internet ha esdevingut una gran font de notícies i, enguany, el principal camp de batalla polític.