2019

Diana Branduse

Professor Adjunt d’Institucions Polítiques al Col·legi Universitari de Leiden a l’Haia

La Haia, (Països Baixos)

Del 27 de març al 5 d’abril de 2019

Biografia —

Diana Branduse és una politòloga que actualment treballa al programa d’arts liberals de la Universitat de Leiden, als Països Baixos. El seu treball se centra en el disseny institucional i en la forma en què les regles polítiques o socials que donen forma als incentius humans i al comportament també impacten una àmplia gamma de resultats, des de la corrupció política fins a la immigració o l’estat de dret. La seva fascinació pel món polític es remunta a la seva infància a Romania, als anys 90, i a l’experiència de primera mà l’impacte de la transició democràtica en la vida de la gent corrent.

A més del seu entusiasme per les institucions polítiques, per ella és un gran plaer ensenyar als estudiants universitaris. Sempre està disposada a intercanviar idees sobre mètodes d’ensenyament i innovació o a experimentar amb diferents formes de comunicar el coneixement.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber, m’agradaria centrar-me en un projecte que acabo d’iniciar relacionat amb l’estat de dret, els partits i les legislatures a Europa central i oriental. Més concretament, em centraré en el paper de certs factors institucionals (tant formals com informals) en la conformació de les demandes d’autodeterminació entre la minoria ètnicament hongaresa a Romania durant la transició postcomunista a la democràcia. Això inclou un enfocament en la representació d’aquestes demandes a través del marc institucional polític i dels partits polítics pertinents.