2018

Ezequiel González

Escriptor i professor

Argentina

Del 18 al 27 de setembre de 2018

Biografia —

Periodista i escriptor. Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats, especialitzat en Periodisme Literari per la Universitat Autònoma de Barcelona. Autor del llibre Cuando encuentres a Malinowski, guanyador del Premi de Periodisme Literari MeCoPH UAB-editorial Base 2014.

Expert en l’estudi de les diverses possibilitats de la literatura per narrar la “realitat”. A partir d’aquí, un inquiet explorador d’històries “reals” que pretén narrar-les des d’una perspectiva literària i antropològica.

Actualment és professor titular de les matèries de Literatura, Comunicació, Cultura i Societat en un institut d’ensenyament secundari. També escriu cròniques que publica en revistes digitals i treballa en projectes de periodisme literari i ficció.

Projecte —

Durant l’estada treballaré en l’escriptura de la història d’un barri construït en l’únic lloc declarat inhabitable a l’Argentina a causa del seu alt nivell de contaminació. Aquí es troben ciutadans argentins i immigrants, víctimes de la pobresa i la desídia de l’Estat, que buscaven l’últim indret al món. Han pres les terres en què funcionava antigament l’abocador de la ciutat i van formar l’associació Pueblos Unidos, una espècie de petita Llatinoamèrica en lluita continua que va ser fundada en el discurs argumentatiu de la solidaritat i l’autogestió.

La intenció és compartir amb els altres residents la meva experiència en aquesta investigació, com es construeix la història d’un indret a partir dels diferents relats; les seves veus, callades fins aleshores, i la seva inevitable elecció per la supervivència.