2018

Ezequiel González

Escriptor i professor

Argentina

Del 18 al 27 de setembre de 2018

Biografia —

Periodista i escriptor. Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats, especialitzat en Periodisme Literari per la Universitat Autònoma de Barcelona. Autor del llibre Cuando encuentres a Malinowski, guanyador del Premi de Periodisme Literari MeCoPH UAB-editorial Base 2014.

Expert en l’estudi de les diverses possibilitats de la literatura per narrar la “realitat”. A partir d’aquí, un inquiet explorador d’històries “reals” que pretén narrar-les des d’una perspectiva literària i antropològica.

Actualment, és professor titular de les matèries de Literatura, Comunicació, Cultura i Societat en un institut d’ensenyament secundari. També escriu cròniques que publica en revistes digitals i treballa en projectes de periodisme literari i ficció.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber, treballaré en l’escriptura d’un relat fàctic que tracta sobre l’història d’un músic sexagenari que no va conèixer la fama en la seva joventut. El relat recrea l’última tarda d’un any, en la qual ell explica tota la seva vida a la seva mare —ja molt gran, amb qui manté un vincle molt fort— tot prenent algunes llicències de ficció. La història interpel·la el lector trastocant alguns sentiments inherents a la condició humana i el dubte constant sobre el que hauria passat si. De què se n’ha fet d’aquella vida que vam voler i no vam poder tenir? Amb tot el material recollit des de 2013, la idea seria estirar les formes més enllà dels seus límits per arribar a mostrar l’essència de la història i el seu personatge: Chikito Reyna.

A més, treballaré amb els residents exalumnes i professors del Mecoph per donar forma a un projecte de periodisme literari en xarxa.