2018

Ezequiel González

Escriptor i professor

Argentina

Del 18 al 27 de setembre de 2018

Biografia —

Periodista i escriptor. Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats, especialitzat en Periodisme Literari per la Universitat Autònoma de Barcelona. Autor del llibre Cuando encuentres a Malinowski, guanyador del Premi de Periodisme Literari MeCoPH UAB-editorial Base 2014.

Expert en l’estudi de les diverses possibilitats de la literatura per narrar la “realitat”. A partir d’aquí, un inquiet explorador d’històries “reals” que pretén narrar-les des d’una perspectiva literària i antropològica.

Actualment és professor titular de les matèries de Literatura, Comunicació, Cultura i Societat en un institut d’ensenyament secundari. També escriu cròniques que publica en revistes digitals i treballa en projectes de periodisme literari i ficció.

Projecte —

Durant la meva estada a Faber, treballaré en l’escriptura d’un relat fàctic que tracta sobre l’història d’un músic sexagenari a qui la fama va escapar en la seva joventut. El relat recrea l’última tarda d’un any, en la qual ell explica tota la seva vida a la seva anciana mare —amb la qual manté un vincle molt fort— tot prenent algunes llicències de ficció. La història interpel·la el lector trastocant alguns sentiments inherents a la condició humana i el dubte constant sobre el que hauria passat si. On va la vida que vam voler i no vam poder tenir? Amb tot el material recollit des de 2013, la idea seria estirar les formes més enllà dels seus límits per arribar a mostrar l’essència de la història i el seu personatge: Chikito Reyna.

També, amb els residents exalumnes i professors del Mecoph treballarem sobre un projecte de periodisme literari en xarxa.